spot_img
13.6 C
Sibiu
marți, 28 mai, 2024
spot_img

5 instituții educaționale din județul Sibiu vor primi calculatoare prin proiectul Dăm Click pe România

Știri din Județ

Publicitate

Ateliere Fără Frontiere continuă și în acest an programul de donații de calculatoare cu alte 2.000 de echipamente IT recondiționate care vor ajunge pe băncile școlilor din România, în prima parte a ediției Dăm Click pe România 2023.

Publicitate

Cea de-a doua parte va avea loc în toamnă, când se vor dona alte 2.000 de echipamente IT recondiționate.

Dăm Click pe România este un program al Asociației Ateliere Fără Frontiere care urmărește digitalizarea educației din România și scăderea decalajului educațional prin echiparea cu infrastructură digitală a organizațiilor educaționale ce activează în mediul rural sau urban marginalizat: grădinițe, școli, licee, organizații non-guvernamentale sau instituții publice cu caracter social.

În prima parte a ediției din anul 2023, programul va ajunge la un total de 135 de organizații educaționale care activează în comunități defavorizate. Printre ele se află și 5 instituții educaționale din județul Sibiu:

– Asociația Sus Inima

– Asociația Sfântul Casian

– Asociația Social-Culturală Orlatelul

– Asociația Aripi Pentru Succes

– Fundația un Copil, O Speranță (UCOS)

Lista completă a laureaților poate fi găsită aici.

Laureații Dăm Click pe România au fost aleși în urma unui apel de proiecte deschis între 27 aprilie și 14 mai, la finalul căruia 176 de aplicații au fost înscrise.

Selectarea laureaților s-a făcut printr-un proces de jurizare la care au participat în mod voluntar partenerii și echipa programului. Fiecare aplicație înscrisă a fost notată între 1 și 10 pe baza unei grile de evaluare unice ce a urmărit sustenabilitatea, relevanța și impactul donației de calculatoare.

La finalul jurizării, au fost selectate 95 de unități școlare, 34 de organizații non-guvernamentale și 6 instituții sociale care vor primi în următoarele luni calculatoare complet echipate (unitate centrală, monitor, periferice, sistem de operare).

Calculatoarele donate în acest program sunt echipamentele IT uzate pe care Ateliere Fără Frontiere le obține în calitate de colector autorizat de la companii și diverse organizații, toate fiind recondiționate de persoanele din grupuri vulnerabile și dezavantajate care lucrează în educlick, unul dintre atelierele de inserție socio-profesională ale asociației.

Din 2008, Ateliere Fără Frontiere a donat prin programul său de donații peste 25.000 de calculatoare recondiționate în atelierul educlick. În total, 3163 de organizații educaționale au beneficiat de echipamente în ultimii 15 ani, echivalentul a mai bine de 10% din totalul școlilor din România.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Doar CSO Copșa Mică merge mai departe