spot_img
11.3 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Persoana decedată în vârful Puha din munții Făgăraș a fost recuperată

Știri din Județ

Publicitate

ACTUALIZARE: Persoana decedată în vârful Puha din munții Făgăraș a fost recuperată prin troliere. Misiunea a fost deosebit de dificilă din cauza condițiilor meteorologice. Victima este un bărbat de aproximativ 48 de ani, din județul Sibiu.


Știre inițială:

Salvamont Sibiu intervine în această dimineață, cu o echipă formată din 15 salvamontiști, pentru recuperarea unei persoane decedate.

Din primele informații, trupul neînsuflețit se află în vârful Puha din munții Făgăraș, într-o zonă greu accesibilă. Momentan nu se cunoaște vârstă sau sexul persoanei decedate.

„Persoana decedată e acolo de mai multe zile. E deja în stare de putrefacție. Am încercat să ajungem cu un elicopter, dar din cauza plafonului de nori, nu s-a putut. Așa că vom interveni pe jos. Distanța de unde trebuie recuperată persoana și care trebuie parcursă pe jos e mare, cam 4 ore dus, 4 ore întors. Durează în jur de 8 – 9 ore o astfel de acțiune„, a declarat Sabin Cornoiu, Președinte Salvamont România

Cadavrul a fost descoperit duminică de un alt turist aflat în zonă, care a apelat la 112.

„Printr-un apel la 112 s-a anunţat că un cadavru, bărbat găsit în Şaua Puha din Munţii Făgăraş, este intins pe o saltea gonflabilă, în sac de dormit şi rucsac lângă el”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, Luciana Balteş.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă