spot_img
9.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Înscrieri pentru tinerii pasionaţi de tehnologie la IT Summer School

Știri din Județ

Publicitate

Tinerii pasionaţi de tehnologie, cu vârste cuprinse între 16 şi 23 de ani, pot participa la IT Summer School, care se desfăşoară în perioada 3 – 7 iulie, la Sibiu.


Potrivit organizatorilor, IT Summer School este un program de educaţie alternativ, menit să familiarizeze participanţii cu subiecte precum: Robotic Process Automation, Machine Learning, Artificial Intelligence, Cybersecurity sau Sustainability.

Acţiunea este găzduită de Facultatea de Ştiinţe din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” şi se desfăşoară pe parcursul a cinci zile, de luni până vineri, între orele 10,00 şi 17,00.

Fiecare zi este împărţită în sesiuni de prezentare şi sesiuni interactive de dezbateri în grupuri restrânse. 

Iniţiativa aduce împreună profesionişti din domeniul IT local, pasionaţi de ceea ce fac şi dornici să împărtăşească din experienţa lor. Speakerii vor susţine în faţa grupului unul dintre subiectele alese pentru proiect, iar mentorii vor facilita discuţiile şi dezbaterile din cadrul grupurilor restrânse. Participanţii vor avea oportunitatea de a pune întrebări, de a dezbate idei şi de a veni cu soluţii sustenabile la probleme reale ale comunităţii sibiene, anunţă organizatorii.

„IT Summer School contribuie la acel ecosistem care creează un mediu favorabil creşterii şi dezvoltării domeniului IT din Sibiu. E de apreciat faptul că specialişti cu multă experienţă în domeniul lor, angajaţi ai companiilor membre, s-au oferit în mod voluntar să dea mai departe din ce au învăţat ei până acum. La fel de impresionant e şi faptul că deja avem mulţi tineri interesaţi, dornici să-şi ducă la un alt nivel cunoştinţele acumulate până acum în şcoală sau facultate. Proiectul se anunţă a fi deja unul valoros pentru comunitatea locală a celor pasionaţi de tehnologie”, a declarat Cătălin Mihacea, preşedinte al Asociaţiei ”Sibiu IT”, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Termenul limită pentru înscrieri este 30 iunie, participarea fiind gratuită, în limita locurilor disponibile.

Proiectul face parte din seria de evenimente „Fii smart, rămâi în Sibiu” şi este organizat de Asociaţia „Sibiu IT” şi cofinanţat de Primăria Municipiului Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor