spot_img
20.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Profesorii sibieni au ieșit din nou în stradă. Mai mulți și cu mesaje la adresa președintelui României

Știri din Județ

Publicitate

Greva generală a profesorilor din județul Sibiu continuă. Deși Guvernul și Președintele au anunțat că au îndeplinit cerințele profesorilor, realitatea din stradă este alta. Profesorii nu sunt de acord cu mărirea oferită de Guvern, nici cu Memorandumul aprobat ieri de acesta. Promisiunile guvernamentale nu mai sunt suficiente pentru profesori care de aproape 3 ani așteaptă măririle salariale promise anterior. Acum vor fapte.


După reacția dură a președintelui Iohannis de zilele trecute împotriva profesorilor greviști, astăzi la mitingul început în Piața Mare din Sibiu mulți au purtat pe piept cuvântul „îndrăznesc”. Unii au venit chiar cu un banner pe care scria „O lume minunată în care veți găsi… numai promisiuni” referitor la momentul tipic comunistic din timpul vizitei președintelui Germaniei alături de Iohannis la Sibiu.

Aproape 2000 de profesori din județ, alături și de unii elevi, au venit în Piața Mare. S-a scandat mult „demnitate”. Profesorii au pornit în marș spre Prefectura Sibiu. În dreptul Colegiului Gheorghe Lazăr, coloana a scandat „Ieși afară, Carmen!”. Mesajul era adresa profesoarei Carmen Iohannis, soția președintelui României care a declarat că nu dorește să facă grevă.

În fața prefecturii cei 2000 de protestatari au umplut strada până la Hotel Continental Forum (Bulevard). O singură bandă a fost păstrată de Poliție pentru mașini. Mulți șoferi au claxonat în susținerea protestatarilor. S-a scandat și aici mult contra Guvernului, pentru salarii decente, pentru respect și normalitate. La ora 12 protestatarii au plecat acasă. Dacă la primul miting al profesorilor desfășurat la Sibiu o echipă sindicală s-a întâlnit cu prefectul Mircea Crețu, acum nu a mai fost purtat niciun dialog.

GALERIE FOTO:

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă