spot_img
20.2 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Peste 45 de milioane de lei din Programul Național „Anghel Saligny” pentru reabilitarea unor drumuri și străzi din Comuna Păuca

Știri din Județ

Publicitate

Comuna Păuca va beneficia de peste 45 de milioane de lei din Programul Național „Anghel Saligny” pentru reabilitarea și modernizarea unor drumuri și străzi din satele aparținătoare.

Publicitate

Unul dintre proiecte va fi implementat de către Primăria Păuca și presupune modernizarea mai multor străzi din toate cele patru sate aparținătoare ale comunei: Păuca, Presaca, Bogatu Român și Broșteni. Valoarea finanțării acordate prin Programul Național „Anghel Saligny” este de 8 milioane de lei, bani care vor fi folosiți pentru modernizarea a 7,4 kilometri de străzi. Administrația locală a semnat contractul de execuție luna trecută, iar zilele trecute a fost predat amplasamentul pentru începerea lucrărilor.

Al doilea proiect de care vor beneficia locuitorii din satele Comunei Păuca, în valoare de peste 37 de milioane de lei, va fi implementat de către Consiliul Județean Sibiu și presupune reabilitarea drumului Județean 141 C Broșteni – Bogatu Român. Investiția presupune modernizarea unui tronson în lungime de 10,5 kilometri, care pornește de la limita cu județul Alba, leagă satele Broșteni și Bogatu Român, ambele din comuna Păuca, și face, în final, legătura cu DJ 107 B Păuca – Slimnic. Proiectul presupune lucrări ample de modernizare, construirea unui pod, în satul Broșteni, realizarea rigolelor și amenajarea de trotuare. Valoare totală a investiției de reabilitare și modernizare a DJ 141C Broșteni – Bogatu Român este de 37.108.198,92 cu TVA, iar termenul de executare este de 24 de luni, de data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Pe acest drum se lucrează deja intens, iar predarea amplasamentului către asocierea de firme, care a câștigat licitația, a avut loc în luna martie.

Locuitorii din satele Păuca vor beneficia de două proiecte importante finanțate prin Programul Național „Anghel Saligny”. Astfel, Primăria Păuca va derula un proiect prin care va moderniza sau asfalta 7,4 kilometri de străzi în toate cele patru sate aparținătoare comunei. Cel de-al doilea proiect de care vor beneficia locuitorii satelor noastre va fi implementat de către Consiliul Județean Sibiu și demonstrează parteneriatul serios pe care Comuna Păuca îl are cu administrația județeană. Este o investiție importantă, care era așteptată de locuitori din satele Broșteni și Bogatu Român și care presupune modernizarea DJ141 C, până la limita cu județul Alba”, a spus Niculae Dancu, primarul Comunei Păuca.

Păuca este o comună din județul Sibiu formată din satele Bogatu Român, Broșteni, Păuca și Presaca. Comuna are o populație de circa 1600 de locuitori, între care și o comunitate mică de sași.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer