10.2 C
Sibiu
luni, 26 februarie, 2024

USR Sibiu: „Talentul incredibil al PNL Sibiu și implicit al Danielei Câmpean de a jigni inteligența sibienilor întrece deja orice măsură” (C.P)

Știri din Județ

Filiala Județeana USR Sibiu a transmis către mass-media următorul comunicat de presă:

După ce în urma cu patru ani, înainte de alegeri, în mod evident, a tăiat panglica în câmp lângă un panou, cu surle și trâmbițe, anunțând construcția spitalului județean ca și cum clădirea era aievea, Daniela Câmpean și-a amintit brusc, înainte de următorul tur de alegeri, ce îi doare pe sibieni: SPITALUL JUDEȚEAN.

Acest stil de a opera  al celor care au responsabilitatea , puterea și, mai ales, obligativitatea de a lucra în folosul cetățenilor români, este deja rețetă patentată. Înainte de alegeri, anunță cu fast un proiect mare, de care apoi uită, pentru a-l readuce în lumina reflectoarelor peste 4 ani.

Bazându-se pe faptul că sibienii  au memoria scurtă și aplaudă iar proiectele propuse ca pentru prima dată, Daniela Câmpean sădește speranțe deșarte, anunțând de la sediul PNL că s-a găsit un constructor pentru spitalul județean.

Fără a discuta despre finanțarea blocată chiar de colegii de alianță guvernamentală PSD sau despre cum s-au tergiversat lucrările la actualul spital județean, cu costuri enorme suplimentare pentru contribuabili, președinta CJ aruncă momeală nouă, doar, doar cineva o va crede.

Din nefericire, pâna la mijlocul lui 2023 nu s-a realizat absolut nimic mai mult decat acum 4 ani, de aceea aflarea unui constructor nu poate constitui vreo garanție ca noul spital județean se va construi în viitorul apropiat.

„Este regretabil că guvernarea locală a eșuat în gestionarea acestei situații, iar acest aspect negativ devine o veste bună doar în contextul unei campanii electorale. Este de dorit să fie prezentate informații mai concludente și mai convingătoare cu privire la finanțarea noului spital județean de către conducerea PNL Sibiu,  după ce până acum  a furnizat doar informații fragmentate despre acest subiect. Sunt multe aspecte pe care opinia publică ar dori să le cunoască în mod transparent, obiectiv și realist“ a declarat Adrian Echert, consilier Județean USR

Recent, Guvernul a emis OUG 55/08.06.2023, prin care s-a stabilit că pentru realizarea unui spital județean nou se poate beneficia de finanțare eligibilă în valoare de 500 milioane de euro. Procesul de selecție a proiectelor se va desfășura pe bază de competiție. Programul Operațional Sănătate 2021-2027 va aloca fonduri pentru construcția și dotarea a trei spitale regionale de urgență la Iași, Cluj și Craiova, precum și pentru construirea a 7 spitale noi. Suma totală disponibilă pentru aceste proiecte este de aproximativ 3 miliarde de euro. Este important de menționat că din cauza valorii estimate a investiției pentru noul spital județean (peste 330 milioane de euro), nu s-au putut accesa fondurile din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), componenta 12 – Sănătate. Conform OUG 55, cele 27 de spitale finanțate din PNRR, componenta 12, vor avea un avantaj în competiția pentru fonduri.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Mașină percheziționată pe strada Iezer din Sibiu

S-a deschis al doilea KFC Drive Thru din Sibiu