spot_img
7.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Conferința finală a rezultatelor proiectului „Îmbunătățirea cunoștințelor personalului consular privind procedurile aplicabile în domeniul imigrației”

Știri din Județ

Publicitate

Inspectoratul General pentru Imigrări a organizat astăzi, 23 iunie a.c., la București, conferința finală a rezultatelor proiectului „Îmbunătățirea cunoștințelor personalului consular privind procedurile aplicabile în domeniul imigrației” – Programul Național Fondul pentru Azil, Migrație și Integrare.

În cadrul proiectului, Inspectoratul General pentru Imigrări a fost desemnat promotor, având ca partener Ministerul Afacerilor Externe. Acesta a fost implementat în anul 2021, iar de atunci și până astăzi au fost desfășurate activități de informare în mai multe state terțe, cum ar fi: India, Israel, Maroc, Pakistan, Tunisia și Vietnam.

Scopul întâlnirilor a fost acela de a promova migrația legală prin intermediul personalului consular din cadrul misiunilor diplomatice ale României din străinătate cu privire la prevederile legale în domeniul migrației. În cadrul acestor întâlniri s-au discutat aspecte privind aplicarea legislației în domeniul admisiei și reglementării șederii pentru toate scopurile, dar și strânsa cooperare dintre cele două instituții (Inspectoratul General pentru Imigrări – Ministerul Afacerilor Externe).

Proiectul s-a derulat în perioada 2021-2023 și a avut o valoare totală de 410.376 lei, cu o cofinanțare națională de 102.594 lei.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin proiectul mai sus menționat a urmărit îmbunătățirea sistemului de furnizare și acces a cetățenilor statelor terțe la informații de interes public și implicit a riscurilor la care se expun în cazul migrației ilegale.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă