spot_img
15.2 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Raluca Turcan despre FITS: „Ministerul Culturii a inclus festivalul în lista proiectelor strategice”

Știri din Județ

Publicitate

Ministrul Culturii, Raluca Turcan a transmis un mesaj cu ocazia deschiderii Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu:

Am avut onoarea să particip la deschiderea celei de-a 30-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), moment pe care întreaga comunitate sibiană și a iubitorilor de frumos îl sărbătorește, așa cum este și firesc pentru un adevărat simbol al orașului Sibiu și al lumii culturale.

Nu cunosc un alt eveniment cultural din țara noastră care să fi reușit să transforme o comunitate, un oraș, în așa de mare măsură pe cât a reușit FITS în Sibiu. Nu mai vorbim în acest caz doar despre cultură, turism, economie, dezvoltare, imagine, ci pur și simplu despre ,,acasă”. Timp de 10 zile, Sibiul devine casă, devine ”acasă”, pentru mulți români, europeni și alți cetățeni ai lumii interesați de teatru, dans, muzică, frumos.

Orașul Sibiu nu este doar un loc cu o istorie bogată, ci și o destinație culturală de prim rang, care a reușit să-și reinventeze scena artistică și să atragă atenția lumii.

Ministerul Culturii a inclus festivalul în lista proiectelor strategice, iar acest demers reprezintă o garanție în plus că vom sprijini, an de an, un eveniment de o asemenea anvergură.

Mulțumim Constantin Chiriac, mulțumim echipa FITS! Mulțumim primăriei Sibiu și doamnei primar Astrid Fodor, dar și partenerilor, Ambasadelor Japoniei și Elveției, și întregii comunități de oameni de cultură valoroși prezenți la eveniment, care au înțeles că dezvoltarea prin cultură reprezintă singura cale de reprezentativitate pe termen lung!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă