spot_img
20.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Regal expozițional oferit de Muzeul Brukenthal zilele acestea

Știri din Județ

Publicitate

Lucrări în premieră în România sunt expuse în aceste zile la Muzeul Național Brukenthal din Sibiu. Acestea sunt expuse în urma unui parteneriat cu celebrul Muzeu Albertina din Viena. Pasionații de artă pot vedea lucrări de Durer, Rafael, Leonardo, Michelangelo, Brueghel, Rembrandt, Rubens și mulți alții. În plus, Muzeul Brukenthal a inaugurat astăzi 15 expoziții tematice în diferite locații. Totul ca parte a FITS.


La vernisaj, directorul Muzeului Brukenthal, Alexandru Chituță a subliniat ajutorul enorm oferit de-a lungul timpului muzeului de actualul ministru al Culturii, Raluca Turcan și de primarul Sibiului, Astrid Fodor. Cele două, prezente la eveniment, au apreciat deschiderea spre colaborări internaționale și rapida schimbare de ritm în managementul muzeului de la preluarea conducerii de către Alexandru Chituță. Acesta le-a oferit o lucrare „Samuel von Brukenthal” realizată de artista Sofia Frankl.

La eveniment au participat și ambasadorul Austriei, Adelheid Folie, IPS Arhiepiscop Romano-Catolic Aurel Percă, directorul Institutului Cultural Român, Liviu Jicman. Și aceștia au primit o lucrare „Samuel von Brukenthal”.

VIDEO:

Constantin Chiriac, directorul FITS, a fost elogiat de cei prezenți pentru reputația internațională adusă Sibiului și prin Festivalul Internațional de Teatru. Raluca Turcan a apreciat deschiderea festivalului organizată vineri seara la Biserica Evanghelică, o deschidere demnă de ediția 30 a festivalului și care „a ridicat ștafeta foarte sus”. Ministrul Culturii a apreciat că în aceste zece zile, Sibiul este capitala mondială a culturii.

Primarul Astrid Fodor l-a întâmpinat pe Constantin Chiriac: „Maestre” Ea a subliniat importanța FITS în dezvoltarea imaginii Sibiului, dar a menționat și aportul foarte mare pe care Primăria Sibiu îl face în sectorul cultural prin instituțiile sale, dar și prin Agenda Culturală.

Din partea Muzeului National Brukenthal, Alexandru Chituță a oferit lui Constantin Chiriac o lucrare de pictură realizată de restauratorul și artistul Ilie Mitrea.

În sală au putut fi văzuți, în publicul numeros, senatorul Nicolae Neagu, Claudia Nicolae -director Agerpres, Dr. Paul Jurgen Porr – președinte FDGR, Prof. Univ. Dr. Adrian Stoleriu – Decanul Facultății de Arte din Iași, Razvan Pop – directorul Bibliotecii Astra Sibiu, dirijor Cristian Lupeș – managerul Filarmonicii de Stat Sibiu, Gilda Lazăr – director JTI, George Șerban – colecționar.

Ce expoziții oferă zilele acestea Muzeul Național Brukenthal

– Albertina&Brukenthal/în colaborare cu Albertina Museum

– Marcel Iancu- de ce un miracol? în colaborare cu Muzeul Ianco Dada din Israel, Sineva, Art Safari și colecții private: Mariana Florescu, George Serban etc.

– Papa Francisc- pelerin în România în colaborare cu Arhiepiscopia Romano-catolică de București și Mitropolia greco catolica din Blaj

– George Banu în memoriam și Oana Maria Cajal

– (R)Evolution

– Mărginimea Sibiului

– Andrei Șaguna.150

– The Atlas of Beauty

Foto: Sibiu Independent și Daniel Farcașiu- Muzeul Național Brukenthal

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă