spot_img
21.3 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Corbii dansează din nou, la Căminul Cultural din Roșia

Știri din Județ

Publicitate

Elevii celor două școli de muzică din cadrul Asociației Elijah prezintă comunității din care fac parte un spectacol absolut special, intitulat sugestiv Dansul Corbilor. Tinerii muzicieni vor interpreta melodiile studiate de-a lungul unui întreg an de zile, în Căminul Cultural din comuna Roșia, în data de 7 iulie, de la ora 18.

Publicitate

Dansul Corbilor este evenimentul-spectacol al unui an intens de muncă atât pentru profesorii coordonatori cât și pentru cei peste  180 de copii care fac parte din cele 9 orchestre ale celor două școli de muzică, cea de la Nou și cea din satul Hosman. 



Asociația Elijah a luat ființă în urmă cu 13 ani, în comuna Roșia, iar activitatea s-a extins acum în multe dintre satele de pe Valea Hârtibaciului. Reprezentanții asociației desfășoară diverse activități sociale în satele Nou, Daia, Roșia, Cornățel, Marpod și Hosman. De la centre sociale active, școli de muzică, o casă de tip familial, un internat, până la creșe și chiar la un cabinet stomatologic gratuit pentru copii, Valea Hârtibaciului poartă din ce în ce mai mult amprenta muncii extraordinare desfășurată de această asociație.

Școlile de muzică au fost înființate cu un scop foarte clar, acela de a pune în valoare talentul nativ al tinerilor din zonă iar rezultatele nu au întârziat să apară. Mulți dintre copiii care au participat la activitățile școlilor de muzică sunt acum muzicieni în toată legea iar unii dintre ei cântă alături de ansambluri consacrate la nivel național și chiar internațional.

Dansul Corbilor are loc în fiecare an iar în 2023 a ajuns la cea de-a 11-a ediție. Timp de aproape două ore, pe scena căminului cultural din comuna Roșia se vor perinda ansamblurile Veselijah, Șatra Regală, Armonic Grup, Șatra Junior, Alegrijah, Armonijah precum și impresionanta orchestră Elijah, care numără în acest moment nu mai puțin de 120 de artiști. Spectacolul este o formă de a mulțumi comunităților din zonă, care participă activ la susținerea tinerilor spre învățarea unui instrument sau, de ce nu, spre o carieră muzicală. 
250 de copii sunt îndrumați de peste 30 de profesori care predau zece instrumente diferite, sunt instruiți vocal sau merg la cursuri de dans. 

Fondatorii Asociației Elijah, Ruth Zenkert și preotul Georg Sporschill SJ și-au început activitatea în Transilvania în anul 2012 pentru a ajuta copiii romi neglijați și familiile lor. De la prima locatie oficial deschisă în Hosman, asociația și-a extins treptat activitatea iar acum desfășoară proiecte în domeniile social, educație, formare și muncă. Scopul este de a ajuta, în special, tinerii să-și construiască singuri, viața proprie.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Bogdan Trif (PSD): Alege înțelept! (C.P)

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie