spot_img
9.6 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

FOTO: Încă un deces la căminul de bătrâni din Șelimbăr. Poliția Locală păzește locul

Știri din Județ

Publicitate

Numărul deceselor la căminul de bătrâni Senioren Haus Bethel din Șelimbăr a ajuns la patru. Locul este păzit de două echipaje alea Poliției Locale Șelimbăr.

Oamenii care locuiesc lângă căminul de bătrâni sunt revoltați de faptul că deși este declarat oficial focar de COVID, administrația căminului nu i-a anunțat pe aparținători telefonic, sms sau prin alte mijloace de comunicare despre faptul că nu mai este permis aceesul.

“Priviți și Dumneavoastră cum vin aparținătorii celor internați, 10-15 mașini în fiecare zi. Însă, de când a apărut în presă și stă Poliția Locală la poartă și îi legitimează, tot vin mașini dar nu le este permis accesul. Cel mai probabil de ochii presei. Acum 2-3 zile, aceștia intrau nestingheriți cu tot felul de pachete. Vă dați seama că aparținătorii sună inainte să vină, nu fac nimic de capul lor și probabil li se promite că pot intra” a declarat un locatar din zonă

Conform datelor oficiale ale Prefecturii județului Sibiu, comuna Șelimbăr are rata incidenței cumulate de 4.75 la 1000 de locuitori din limita de 1.5 / 1000. Datorită acestor date, cel mai probabil se va emite un ordin prin care toți cetățenii sunt obligați să poarte masca de protecție în spațiile deschise și închise.

Jurnaliștii Sibiu Independent au monitorizat locul

În doar două ore, la poarta căminului de bătrâni au oprit cinci mașini pline cu bagaje. Șoferii au așteptat minute-n șir ca cineva să le răspundă la poartă și au încercat să negocieze accesul. Toți cei care au oprit în fața porții au fost legitimați de către un polițist local.

“Am ajuns!………..Cum nu pot să intru? Păi am vorbit azi dimineață la telefon. Bine, aștept!” s-a auzit ambiental din partea unui șofer parcat în fața căminului

De fiecare dată când la poartă oprea o mașină, mai mulți angajați ieșeau pe balcon și vorbeau la telefoanele mobile, cel mai probabil să identifice eventualele probleme din partea persoanelor prea curioase.

Deși măsurile de securitate ar trebui să fie la cel mai ridicat nivel, am surprins în holul căminului, o persoană vârstnică ce nu purta nici un fel de măsură de protecție. Chiar prin locul acela, personalul medical iese pe balcon, fiind o zonă intens circulată.

DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului