spot_img
8.6 C
Sibiu
marți, 30 aprilie, 2024
spot_img

Județul Sibiu – Șoferi reținuți după ce au „călcat pe becul” Codului Rutier

Știri din Județ

Publicitate

Polițiștii rutieri sibieni sunt zilnic la datorie și opresc în trafic sute de șoferi pentru a le verifica actele sau dacă au consumat băuturi alcoolice și substanțe interzise.

Publicitate


La data de 1 iulie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Cisnădie au reținut un bărbat în vârstă de 37 de ani, din orașul Cisnădie, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.
În fapt, la data de 29 iunie, în jurul orei 21,00, în orașul Cisnădie, pe strada Florilor, în timp ce conducea un autoturism, bărbatul nu s-a asigurat suficient la efectuarea manevrei de mers înapoi și a acroșat un autoturism parcat, evenimentul soldându-se doar cu pagube materiale. În urma verificărilor efectuate de către polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Cisnădie s-a constatat că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. De asemenea, testarea alcoolscopică a bărbatului a indicat o valoare de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore.

Tot în cursul zilei de ieri, polițiștii Secției de Poliție Rurală Mediaș au reținut un bărbat în vârstă de 31 de ani, din Buzd, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, uz de fals, complicitate la fals material în înscrisuri. În fapt, în perioada decembrie 2022 – iulie 2023, bărbatul a fost depistat în trei rânduri conducând fără a avea acest drept, prezentând pentru control un permis de conducere emis de autorități străine, document susceptibil a fi fals. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore.


La data de 1 iulie, în jurul orei 18:00, pe raza localității Gura Râului, polițiștii Secției de Poliție Rurală Orlat au oprit un autoturism condus de către un cetățean străin, în vârstă de 52 de ani. Din verificările efectuate de către polițiști a rezultat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere internațional, care să-i confere dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România. De asemenea, testarea alcoolscopică a celui aflat la volan a indicat un rezultat de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.


La data de 2 iulie, în jurul orei 01:30, pe raza localității Alma, polițiștii Secției de Poliție Rurală Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Principală de către un localnic în vârstă de 20 de ani.
Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.


O zi mai târziu, în jurul orei 07:15, pe DN 14, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Copșa Mică au oprit pentru control un autoturism condus pe raza localității Axente Sever de către un medieșean în vârstă de 47 de ani. În urma testării alcoolscopice, etilometrul a afișat un rezultat de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer