spot_img
20.2 C
Sibiu
luni, 06 mai, 2024
spot_img

Campanie de recrutare asistent maternal profesionist

Știri din Județ

Publicitate

Pentru copil, familia este mediul cel mai favorabil pentru formarea și dezvoltarea sa, asigurându-i condiții pentru ca acesta să se simtă în siguranță și protejat atât fizic cât și psihic în orice perioadă a vieții lui.

Publicitate

Familia este mediul esențial pentru destinul copilului.

În județul Sibiu, în primele șase luni ale anului 2023, 215 copii au cunoscut dragostea din sânul unei adevărate familii, în grija asistentului maternal profesionist.

Asistentul maternal profesionist este persoana fizică, atestată, care asigură prin activitatea pe care o desfășoară la domiciliul său, creșterea, îngrijirea și educarea copilului pe care îl primește în plasament.

Dacă vrei să devii asistent maternal profesionist, poți aplica la Directia Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, care își dezvoltă rețeaua de asistenți maternali și face o selectie în vederea atestării și angajării persoanelor interesate.

Asistenții maternali se preocupă de integrarea copilului în viața socială (înscrierea la grădiniță, școală etc.), de creșterea și îngrijirea copilului, de pregătirea copilul în vederea integrării în familia naturală.

Cei interesați să devină asistenți maternali trebuie să parcurgă procesul de atestare, respectiv evaluarea socială, psihologică, cursul de formare inițială.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Meniu festiv și Paști la Spitalul TBC Sibiu

Noi fapte bune de la ECHIPA GALBENĂ