spot_img
15.7 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

A fost semnat contractul de proiectare și execuție aferent proiectului „Reabilitare Rețele de Canalizare Pluvială în Cartier Vitrometan – Etapa I”

Știri din Județ

Publicitate

Marți, 18 iulie 2023, la sediul municipalității a fost semnat de către primarul municipiului Mediaș, dl. Gheorghe Roman și de către reprezentantul asocierii dintre SC Urban Construct Transilvania SRL și SC Aspire Design SRL, contractul de proiectare și execuție aferent proiectului „Reabilitare Rețele de Canalizare Pluvială în Cartier Vitrometan – Etapa I“.


Proiectul, în valoare totală de 5.746.230,35de lei, este finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny“. Obiectivul general al investiției vizează lucrări de reabilitare și extindere a sistemelor de canalizare pluvială pe 9 străzi din cartierul Vitrometan, și anume: Cibin, Calafat, Milcov, Bucium, Vlădeasa, Sebeșului, Dorobanților, Vaslui și drumul de descărcare în pârâul Ighiș. Lungimea totală a rețelei de canalizare pluvială supusă intervenției în cadrul acestui proiect este de 2.544 metri, urmând ca suprafețele drumurilor afectate să fie refăcute, după efectuarea lucrărilor de introducere specifice cuprinse în cadrul prezentei investiții.

Cartierul Vitrometan va intra în următorii ani într-un amplu program de modernizare. Astfel, dacă astăzi am semnat un contract pentru reabilitarea rețelelor de canalizare pe un număr de nouă străzi, în perioada următoare vom semna un contract de modernizare tot a rețelelor de canalizare pluvială pe un număr de 11 străzi. Pe lângă aceste lucrări, vom interveni cu modernizarea rețelelor de apă și de canalizare menajeră. După efectuarea acestor investiții, vom interveni cu refacerea infrastructurii rutiere, aceasta însemnând refacerea trotuarelor, amenajarea locurilor de parcare, acolo unde este cazul și, nu în ultimul rând, turnarea de covoare asfaltice.

Pe lângă investițiile care se derulează în acest moment în cartier, și aici mă refer la construcția acelei creșe și a bazinului școlar, cartierul Vitrometan va fi un cartier care va beneficia de o susținere financiară importantă, pentru ca în următorii ani cartierul să fie unul modern, care să răspundă cerințelor tuturor locuitorilor“, a declarat primarul municipiului Mediaș, dl. Gheorghe Roman.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă