spot_img
7.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Două spectacole de la Sibiu selectate la Festivalul Național de Teatru

Știri din Județ

Publicitate

Echipa curatorială a FNT 2023 (Mihaela Michailov, Oana Cristea Grigorescu şi Călin Ciobotari), în urma vizionării a peste 150 de spectacole cu premieră în anul teatral 2022-2023, în teatre de stat şi teatre independente, a optat pentru o serie de producţii pe care le-a considerat relevante pentru tema din acest an: FNT, laboratoarele sensibilului. Două spectacole vin de la Teatrul Radu Stanca din Sibiu. Organizatorii vor marca anul acesta și colaborarea cu Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.


Festivalul Național de Teatru desfășurat la București este considerat un etalon pe scena spectacolului național. Organizatorii au ales anul acesta și două piese de la Sibiu: Cameristele, de la secția germană, și spectacolul Mass, o coproducție TNRS și unteatru, București.

Festivalul Naţional de Teatru propune un focus asupra Festivalului Internaţional de Teatru Sibiu, ajuns anul acesta la ediţia cu numărul 30. În acest sens, prezenţa în FNT a spectacolului Jocuri, vorbe, greieri…, în regia lui Silviu Purcărete, produs de Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, va puncta simbolic recunoaşterea rolului major pe care FITS l-a avut şi îl are în cultura română. Sperăm ca astfel de formule de comunicare inter-festivalieră să devină, treptat, o tradiţie în FNT.

FOTO: Cameristele, TNRS, sursa foto TNRS

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă