spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Primele amenzi la ștrandul din Avrig, în lipsa rezultatelor de laborator

Știri din Județ

Publicitate

Deși rezultatele probelor de laborator prelevate atât din mâncare cât și de la angajații ștrandului, inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor Sibiu au dat primele amenzi.


Reamintim faptul că 23 de copii aflați în excursie la un ștrand din localitatea sibiană Avrig au ajuns la spital după ce au început treptat, treptat, să se simtă rău. Conform DSVSA, inspectorii au găsit nereguli cu privire la legislația sanitară veterinară. Administratorul ștrandului s-a ales astfel cu două amenzi, una de 20.000 de lei pentru neregulile pe partea de alimentație și cu încă una de 5000 de lei pentru lipsa la sediu a unei fișe medicale aparținând unui angajat.

Recontactați de reporterii Sibiu Independent, administratorii ștrandului nu recunosc controlul și rezultatele acestuia, dar nici amenda în valoarea de 20.000 de lei. Aceștia nu au primit nici un fel de proces verbal în care să fie trecute cele transmise de DSVSA Sibiu.

„Cu ocazia controlului, au constatat deficiente privind identificarea, etichetarea și depozitarea produselor alimentare. De asemenea, s-au constatat abateri de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor cu privire la
trasabilitatea alimentelor, precum și la testarea calității produselor alimentare destinate punerii pe piață. În urma celor constatate, a fost aplicată o sancțiune contravențională în
valoare de 20.000 lei, precum și două avertismente.”
transmite DSVSA SIBIU,

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri