spot_img
20.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Concert Ada Milea și Andrieș la Zilele Cetății Alma Vii

Știri din Județ

Publicitate

Pe 12 și 13 august, în județul Sibiu, „Zilele Cetății Alma Vii” vor fi sărbătorite prin două concerte, al Adei Milea și al lui Alexandru Andrieș, fiecare precedat de o cină pregătită de localnici.


Biserica săsească din Alma Vii, una dintre cele mai frumoase din Transilvania, datează din secolul XIV, iar din secolul XVI este apărată de fortificații. Acest ansamblu valoros de monumente istorice a trecut prin mai multe lucrări de restaurare și vara aceasta și-a redeschis porțile, primind deja vizitatori din multe țări.

Concertele precedate de cină tradițională vor avea loc între zidurile cetății, pe dealul care domină micul sat săsesc. Este locul ideal pentru a asculta muzică bună, a savura mâncare autentică transilvăneană și a admira de sus atât casele vechi, bine păstrate, cât și frumusețea naturii. În plus, almenii își vor sărbători cetatea și printr-un mic târg cu produse locale, dansuri ale copiilor din sat și drumeții pe colinele împădurite.

Organizatorul evenimentului este Fundația Mihai Eminescu Trust, alături de Asociația Alma Vii, iar obiectivele urmărite sunt dezvoltarea comunitară, protejarea patrimoniului cultural și natural, dezvoltarea economiei locale.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă