spot_img
7.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Romaniacs și Raliul Sibiului „zboară” din centrul orașului

Știri din Județ

Publicitate

Anul 2023 a fost ultimul în care concursul de enduro Romaniacs și Raliul Sibiului au mai avut loc în zona centrală a orașului. Primarul Astrid Fodor a anunțat în ședința de astăzi a Consiliului Local că va da în lucru un regulament care va interzice aceste competiții în zona centrală a orașului. Reacția primarului a venit după ce Monica Munteanu, consilier local PNL Sibiu și-a exprimat dezacordul total față de organizarea unor astfel de evenimente în Centrul orașului.


Muntean a spus la finele ședinței că încurajează sportul, dar nu poate fi de acord cu blocarea zonei centrale și poluarea ei fonică, așa cum s-a întâmplat zilele trecute cu concursul de motociclete enduro, Red Bull Romaniacs. Ea a criticat faptul că pacienții din Spitalul Județean Sibiu au fost poluați fonic și nu numai de motocicletele turate chiar lângă spital. De asemenea, orașul a fost paralizat în trafic datorită blocării Bulevardului Coposu. Mai mult, folosirea publică a numelui băuturii energizante, și în asociere cu o competiție sportivă, băutură care a dus la moartea unui tânăr de curând a indignat mai mult consilierul local liberal.

„Direcționarea defectuoasă și blocarea mai multor străzi, pe care noi nu am putut să circulăm. Nici măcar să mergem la serviciu, fără ca cineva să ne poată informa. Cred că de fiecare dată Sibiul poate avea această acțiune, undeva mai la marginea orașului.(…) Nu cred că este potrivit în apropierea unui spital și a unei maternități, ca acest concurs care (…) face o poluare fonică să funcționeze în locul în care a funcționat până acum. ” a spus Monica Muntean, consilier local PNL Sibiu. Ea a cerut ca de la anul competiția să fie mutată la marginea orașului.

Primarul Astrid Fodor i-a dat dreptate consilierei liberale. Ea a adăugat că a fost deranjată de umplerea Pieței Mari de mașini la Raliul Sibiului. Aceștia au folosit Piața Mare și ca loc de reparații ale mașinilor. „Și noi lucrăm la ora actuală la o analiză cum să modificăm Regulamentul. Nu doar la acest concurs. De exemplu și Raliul Sibiului nu cred că își găsește locul în Piața Mare. Toate acele mașini care își ambalează motoarele. Vor fi modificare regulamentele. Există anumite evenimente care nu își găsesc locul în Centrul Sibiului. „

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă