spot_img
15.2 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Amenajare zonă de promenadă în municipiul Mediaș

Știri din Județ

Publicitate

Municipiul Mediaș va beneficia în viitor de o zonă de promenadă, care va fi amenajată pe malul râului Târnava Mare, având dublă utilitate, atât de agrement, cât și de sport. În suprafață aproximativă de 18.000 de metri pătrați, zona va fi amenajată între podul de pe strada Baznei și podul de pe strada Titus Andronicus.

În mod concret, se vor amenaja alei de promenadă, piste de biciclete și se vor monta, printre altele, mobilier urban creat din materiale prietenoase cu mediul, instalații de iluminat, supraveghere video și distribuție semnat WiFi. Această investiție în partea de infrastructură verde se află inclusă în strategia de dezvoltare a municipiului Mediaș, pentru perioada 2021-2027.


De asemenea, vor fi luate o serie de măsuri pentru îmbunătățirea calității vieții în orașul nostru, constând în îmbunătățirea serviciului de transport public, reabilitarea unor clădiri din patrimoniul local, dar și regenerarea urbană a cartierului Gura Câmpului.Î

„Dragi medieșeni, în urma numeroaselor întâlniri avute cu dumneavoastră, cunosc problemele și, mai ales, propunerile pe care mi le-ați făcut de-a lungul timpului pentru îmbunătățirea calității vieții în orașul nostru.

Astfel, în strategia de dezvoltare a municipiului Mediaș pentru anii viitori (2021 – 2027), am considerat oportun să investim în infrastructura verde a orașului prin amenajarea unei zone de agrement în cartierul Gura Câmpului dar, mai ales, prin amenajarea unei zone de promenadă pe malul râului Târnava Mare, în scop de agrement și de sport.

În plus, ne propunem să continuăm îmbunătățirea infrastructurii și serviciului de transport public local pentru creșterea mobilității urbane și reducerea emisiilor de carbon.

Prin reabilitarea fostei Case a Armatei și a casei Armurierilor, prin revitalizarea și regenerarea urbană a zonei rezidențiale Gura Câmpului, ne propunem ca, în anii următori, să dezvoltăm serviciile culturale, patrimoniul natural, turismul durabil și securitatea în zonele urbane.

Consider că toate aceste proiecte sunt necesare și reprezintă un răspuns favorabil dat tuturor cetățenilor care ne-au propus să investim în aceste zone. Vă asigur că prioritățile mele vor rămâne și în anii viitori aceleași: dezvoltarea orașului, îmbunătățirea tuturor serviciilor oferite de către municipalitate, creșterea calității vieții și a gradului de confort  pentru toți medieșenii.“, a declarat dl Gheorghe Roman, primarul municipiului Mediaș.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă