spot_img
16.8 C
Sibiu
joi, 02 mai, 2024
spot_img

Razii în județul Sibiu. Droguri aruncate din mașină și ilegalități în trafic

Știri din Județ

Publicitate

În nopțile de 28/29 și 29/30 iulie, polițiștii sibieniau desfășurat razii pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea și combaterea faptelor antisociale, pe raza municipiului Sibiu și a localității Șelimbăr, în zona cartierului Avantgarden, Prelungirea Mihai Viteazu, Dedeman.

Publicitate

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate 350 de persoane, fiind verificate și controlate 135 de autovehicule.

Polițiștii sibieni au constatat 5 infracțiuni, dintre care 4 infracțiuni la regimul rutier și 1 infracțiune de deținere substanțe psihoactive, și au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale, dintre care 56 pentru încălcarea normelor care reglementează circulația pe drumurile publice, și anume 2 pentru conducere sub influența alcoolului, 3 pentru conducere agresivă, 1 pentru nerespectarea culorii roșu a semaforului, 12 pentru modificări neomologate la sistemul de evacuare a noxelor, 11 pentru depășirea pragului fonic în mers, 2 pentru lipsa elementelor de caroserie, 2 pentru lipsa RCA și 23 pentru alte abateri.

Au fost reținute 9 permise de conducere dintre care 2ca urmare a infracțiunilor constatate, 2 pentru conducere sub influența alcoolului, 3 pentru conducere agresivă, unul pentru nerespectarea culorii roșu a semaforului și un permis pentru alte abateri.

Totodată, au fost retrase 27 de certificate de înmatriculare, dintre care 12 pentru modificări neomologate, 11 pentru depășirea pragului fonic, 2 pentru lipsa elementelor de caroserie și 2 pentru lipsă RCA. Au fost ridicate 2 seturi de plăcuțe cu număr de înmatriculare.

EXEMPLE:

La data de 30 iulie, în jurul orei 00:30, pe strada Aleea Șelimbăr, în imediata apropiere a parcării unui hipermarket din localitatea Șelimbăr, polițiștii Secției de Poliție Urbană Sibiu au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia a fost identificat un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Avrig. Acesta era însoțit de un alt tânăr, în vârstă de 21 de ani, tot din Avrig. Celor doi ocupanți li s-a solicitat să coboare din autoturism în vederea efectuării controlului mașinii, moment în care pasagerul ar fi aruncat în spațiul verde niște bunuri.

Cu ajutorul lui Boa și Șuier, cei doi câini polițiști din cadrul Centrului Chinologic „Doctor Aurel Greblea” Sibiu, bunurile au fost recuperate, constatându-se că este vorba despre un plic cu o substanță solidă de culoare albă și un cântar de precizie.

Probleme și în municipiul Sibiu, polițiștii oprind pentru control un autoturism condus pe strada Ștefan cel Mare de către un bărbat în vârstă de 36 de ani, din municipiul București. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot polițiștii Biroului de Ordine Publică Sibiu au oprit un autoturism condus pe strada Oslo de către un sibian în vârstă de 33 de ani. Din verificările efectuate de către polițiști a rezultat că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. De asemenea, testarea alcoolscopică a celui aflat la volan a indicat o valoare de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Alt autoturism condus pe Bulevardul Mihai Viteazu de către un sibian în vârstă de 29 de ani a fost oprit în trafic. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)

Programul Anii Drumeției pentru luna mai

Mediașul intră pe piața de vehicule militare