spot_img
7.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Importanța unui control optometric la copii și cum să alegi ochelarii de vedere potriviți pentru ei

Știri din Județ

Publicitate

De ce trebuie efectuate consulturi optometrice la copii chiar dacă nu apar simptome oculare și cât de des? Află din acest articol importanța unui control la ochi și cum să alegi ochelarii de vedere pentru bebeluși, micii școlari și adolescenți. 

De ce sunt importante consulturile optometrice periodice pentru copii?

Testarea vederii copiilor este esențială pentru a te asigura că aceștia nu au afecțiuni oculare care să le afecteze dezvoltarea sau performanța școlară. Programează adolescenții cu vârsta de peste 14 ani în optica Sibiu la un consult optometric gratuit, pentru a avea garanția că ochii lor sunt sănătoși sau pentru a corecta eficient problemele de vedere.

Copiii nu realizează întotdeauna că ceva este în neregulă cu vederea lor sau afecțiunea pe care o au se manifestă fără simptome. Prin intermediul consulturilor optometrice de rutină, se pot depista timpuriu și trata sau corecta problemele de vedere, astfel încât acestea să nu interfereze cu procesul de învățare. 

Semnele și simptomele care indică nevoia unui control optometric la copii

Potrivit publicației online All About Vision, testarea vederii copiilor ar trebui realizată la vârsta de 6 luni, la 3 ani, înainte de a merge la școala primară și, ulterior, la fiecare 2 ani. Dacă poartă ochelari sau lentile de contact, programează consulturi anual sau chiar mai des, în funcție de indicațiile optometristului. 

De asemenea, sunt anumite semne și simptome care indică nevoia unui nou control optometric. Iată câteva exemple:

  • dificultăți în realizarea activităților cotidiene, din cauza vederii neclare de aproape sau la depărtare;
  • dureri frecvente de cap sau de ochi;
  • ochi aliniați necorespunzător;
  • mijirea ochilor sau închiderea uneia dintre pleoape;
  • evitarea anumitor activități, cum ar fi lectura sau desenul.

Cum să alegi ochelarii potriviți pentru copilul tău?

Dacă în urma consultului optometric, specialistul constată că este necesară corectarea viciilor de refracție cu ajutorul ochelarilor de vedere, ține cont de următoarele recomandări:

  • ramele și lentilele de vedere ar trebui să fie realizate din materiale ușoare, confortabile și rezistente la impact;
  • pentru bebeluși, alege ochelari din silicon, policarbonat sau dintr-un alt material flexibil, cu banda de fixare în jurul capului sau cu o formă specială a brațelor ramei;
  • pentru micii școlari, este important ca ochelarii să aibă dimensiunile potrivite, să fie veseli și moderni;
  • adolescenții trebuie implicați cât mai mult în procesul de alegere a ochelarilor, pentru a achiziționa o pereche potrivită preferințelor și stilului personal;
  • schimbă periodic ramele, în conformitate cu noile proporții ale feței copilului și cu noile preferințe; astfel, cei mici sau adolescenții se vor simți confortabil și vor considera ochelarii un accesoriu de modă.

Ai grijă de sănătatea ochilor copiilor tăi și mergeți împreună la consulturi optometrice regulate, pentru a detecta și gestiona orice problemă de vedere la timp. Totodată, acordă atenție semnelor și simptomelor care pot indica prezența unei afecțiuni oculare și, dacă este nevoie de corectarea cu ochelari de vedere, asigură-te că alegi ramele și lentilele potrivite. 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă