spot_img
18.2 C
Sibiu
miercuri, 01 mai, 2024
spot_img

Fostul viceprimar Alexandru Dumbravă aduce lămuriri asupra cazului său

Știri din Județ

Publicitate

Liberalul Alexandru Dumbravă, fostul viceprimar al municipiului Sibiu aduce lămuriri în ceea ce privește acuzațiile de fraudă căruia i-au fost aduse de Parchetul European, cea mai înaltă instituție de cercetare penală din UE. Citește și SIBIU: Viceprimarul Alexandru Dumbravă a demisionat

Publicitate

Redăm mai jos declarația facută de Alexandru Dumbravă pe pagina sa de Facebook:

În ultima perioadă am văzut de cât de multă ură sunt oamenii capabili, cât de mult doresc să murdărească și să lovească în cineva, oricine ar fi, chiar dacă nu cunosc și nu au avut vreodată vreo legătură cu acea persoană. Traversez o perioadă interesantă a vieții, o perioadă în care constați că, oricât de mult bine ai fi făcut în această viață oamenilor, cunoscuți sau necunoscuți, puțini mai sunt cei care cu adevărat îți rămân aproape și mai cred în tine. Dar El, Dumnezeu, ne știe pe fiecare după inima și faptele noastre. E interesant cum, de asemenea, după ce firul vieții arată ca un șir lung de muncă acerbă, fapte bune, dăruire și profesionalism, un singur moment al vieții, pe care nu-l discut aici, te poate face să pari orice altceva decât ceea ce ești. Și nimeni nu se întreabă ce o fi cu acel punct dintr-o lungă linie, ci toți caracterizează linia după cum li se pare punctul.


În urmă cu ceva timp spuneam că nu am furat nimic, nimănui, niciodată. Și nici nu am intenționat vreodată să fraudez fondurile cuiva, fie ele chiar și ale statului sau ale UE. La fel afirm și acum, cu tărie, că nu am furat nimic și nu am fraudat nimic. O să spuneți sigur „Măi omule, ești nebun? Tocmai ce ai recunoscut că ai făcut acest lucru!” După cum spuneam în urmă cu ceva timp, sunt gata să-mi asum responsabilitatea pentru ceea ce am făcut. Nu mă eschivez, nu tergiversez, nu caut tertipuri avocățești care să mă scoată curat. Deși nu lipsește nimic de la CCD Sibiu, deși nu s-a furat nimic, deși nu am cerut rambursări de fonduri în numele meu și pentru mine, ci ÎN NUMELE INSTITUȚIEI, PENTRU INSTITUȚIE ȘI ÎN CONTUL INSTITUȚIEI, UNDE AU ȘI RĂMAS, este normal să-mi asum vina de a nu fi fost suficient de atent la documentele întocmite, la semnăturile date sau nedate și alte elemente. NU a existat nici o achiziție cu prețuri exagerate, din contră, prețurile au fost uneori atât de mici încât nu îi tentau pe furnizori. Proiectele fuseseră scrise pentru prețurile de pe piață, din 2016, anul scrierii proiectelor, iar proiectele au început să se deruleze abia începând cu finalul anului 2018, când nu mai era chiar ușor să faci achiziții la prețurile din 2016.


În sport, dacă echipa merge bine, înseamnă că jucătorii au fost grozavi, iar dacă ceva merge rău, vina este a antrenorului. Jucătorii rămân, antrenorul pleacă. Așa a fost și aici.
Din păcate, în lumea fondurilor nu există varianta că ai putea și să greșești, indiferent de motive. Orice greșeală este tentativă de fraudă sau fraudă. Nu se întreabă nimeni de ce ai fi făcut-o, dacă oricum nu aveai nimic de câștigat. Nici măcar nu întreabă nimeni la CCD Sibiu, să li se spună dacă, fizic sau scriptic, lipsește vreun produs sau vreun leu, sau dacă eu am furat ceva de acolo. Orice! E mai simplu să iei pietroiul și să arunci cu el.
Am fost educat să-mi asum întotdeauna vina și responsabilitatea faptelor mele. La fel o fac și acum, chiar dacă prin această asumare îmi asum mai mult decât ceea ce a fost cu adevărat. O MARE NEGLIJENȚĂ! Am fost neglijent când trebuia să nu fiu și să am grijă ca nimeni să nu fie neglijent, am folosit documente prost întocmite și acum plătesc. Penal, civil și moral.


Am fost o fire non conflictuală, care a căutat mereu să aducă liniște și armonie în mediul în care a lucrat, iar nu o stare de permanent conflict. Am preferat adesea să las de la mine pentru a avea pace și a putea construi. Și, adesea, am construit nu doar clădiri sau proiecte, cât și echipe foarte faine de oameni.


O viață întreagă mi-am dorit să pun mereu umărul, mintea și tot ce am avut la dispoziție pentru elevii și copiii cu care am avut șansa să lucrez. Peste tot pe unde am trecut m-am implicat mai mult decât credeam uneori că se poate, lăsând în urma mea mereu construcții, lucrări, proiecte inovative. Am pus umărul la schimbarea in bine a destinului a sute de copii și nu am pregetat nici măcar o dată să-mi folosesc salariul pentru a le veni în ajutor. Nu m-au interesat niciodată luxul sau banii, ci doar să pot vedea oameni veseli și fericiți în jur. Nu i-am cerut nimănui, vreodată, să-mi plătească miile de ore de voluntariat în folosul statului român și a cetățenilor lui. Proiectele CCD au fost făcute din dragoste pentru copiii și profesorii din satele amărâte, pe care nu le bagă nimeni în seamă, și au avut peste 1800 de copii si peste 600 de cadre didactice beneficiare.


Am crezut mereu că munca adevărată se face cu fapta, nu cu vorba, obținând rezultate, iar nu făcând poze și dând comunicate.
Pedagogia modernă ne învață să le spunem elevilor să nu le fie frică să greșească, este OK, vor învăța din acele greșeli și vor deveni mai buni. La fel, într-o lume normală, ar trebui să fim încurajați să lucrăm, să inovăm, să nu ne fie teamă să facem ceva pentru că am putea greși. În afară de moarte, totul este reparabil. Doar așa putem progresa, doar așa putem deveni mai buni.
Într-o lume ideală!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)

Programul Anii Drumeției pentru luna mai

Mediașul intră pe piața de vehicule militare

Iohannis iese la pensie!