spot_img
20.2 C
Sibiu
sâmbătă, 04 mai, 2024
spot_img

Holzstock, un festival cu o cauză – Ansamblul Bisericii Fortificate Hosman

Știri din Județ

Publicitate

Holzstock Festival revine la Hosman, județul Sibiu pentru cea de-a noua ediție, care va avea loc în perioada 18-20 august la ansamblul Bisericii Fortificate din Hosman.

Publicitate


Holzstock Festival se desfășoară într-o locație deosebită, Biserica Fortificată din Hosman și s-a născut din dorința de a promova clădirile de patrimoniu din Hosman și inițiativele din Valea Hârtibaciului.

În sfârșitul de săptămână 18-20 august întreg ansamblul este „refuncționalizat” pentru a găzdui participanții: curtea bisericii devine zonă de camping, a doua incintă de fortificare este transformată în camping pentru van-uri și rulote, șura devine zonă de relaxare pe timpul zilei și ring de dans în cadrul
afterparty-urilor.


Astfel, Holzstock Festival este un eveniment care reușește să repună în folosință clădirile de patrimoniu, conferindu-le o nouă întrebuințare în contextul modern, iar fiecare participant contribuie la valorificarea clădirilor istorice prin creșterea gradului de conștientizare a publicului larg în privința
necesității eforturilor de conservare a patrimoniului.


Un pas nou în 2023:


De anul acesta ne propunem să nu mai avem headlineri și să ne dedicăm exclusiv trupelor mici și medii pe care le considerăm relevante pentru evoluția micii scene indie/ alternative din România.


Vlad Ilicevici, director muzical:
„Pentru ediția din acest an am avut privilegiul de a selecta pentru Holzstock trupele indie din România pe care le consider în momentul ăsta cele mai relevante, consistente, fresh, dar și cu celemai puternice prestanțe scenice. Formații care s-ar potri vi cu ușurință pe scena oricărui festival alternativ important din lume și cu toate astea sunt ocolite de majoritatea festivalurilor de la noi.
Am pregătit un mix de shoegaze, indie, garage, punk, post-punk și chiar și ceva prog și math post metal, numai bun pentru publicul nostru uber-cool & uber-nice.


Cardinal, Baby Elvis, The Nuggers și frații lor Astro Générale, Bad Decisions, D.E.N.I.S. și Plant, sunt fix act-urile românești care are rupe scenele din lumea întreagă în momentul ăsta. Și sunt convins că asta se va întâmpla la un moment dat. Nivelul de energie al fiecărui performance îi va surprinde chiar și pe cei dintre voi care sunt familiarizați cu înregistrările de studio ale trupelor din ine-up.


Nu în ultimul rând suntem extrem de încântați să îi avem în line-up-ul de anul acesta pe Vague, un superb cvintet de NewWave/ Psych-Pop/ Krautrock/ Shoegaze dinViena/ Berlin. Holzstock Festival este o alternativă necesară.”


Acestora li se va alătura Orkid, trioul rezident al festivalului. Serile sunt continuate de NotSoCommonDJ cu afterparty-uri în șură.


Cele trei zile de festival aduc și numeroase ateliere și activități pentru toate vârstele:
 Atelier de ceramică – Ceramica de Nocrich
 Atelier de corșetat – Pe deal, pe văi
 Tir cu arcul -Primitiv Entertainment
 Pirogravură și pictură – Primitiv Entertainment
 Plimbare cu mocănița – Asociația Prietenii Mocăniței
 Activități pentru copii – Centrul Cultural German Sibiu, Școala Trimitoare
 Drumeții
 Tururi ghidate ale Ansamblului Bisericii Fortificate Hosman

Mai multe ateliere și informații vor fi anunțete pe:
https://www.facebook.com/holzstockfestival
https://www.instagram.com/holzstock.festival/

Bilete disponibile pe:
https://www.entertix.ro/evenimente/15414/holzstock-festival-2023-18-20-august-2023-bisericafortificata-hosman-jud-sibiu.htm

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Noi fapte bune de la ECHIPA GALBENĂ