spot_img
11.3 C
Sibiu
miercuri, 01 mai, 2024
spot_img

Primăria Orașului Tălmaciu a finalizat primul proiect de instalare panouri fotovoltaice

Știri din Județ

Publicitate

Primăria Orașului Tălmaciu a finalizat primul proiect de instalare panouri fotovoltaice pe raza UAT Tălmaciu.

Publicitate

Cu o putere de 50 kW/oră, aceasta a fost finanțat prin fonduri nerambursabile, cu scopul de a reduce și a acoperi consumul electricității din cadrul stației de epurare apă Tălmaciu.

Primăria Tălmaciu a căutat să reducă atât costurile cu energia, cât și emisiile de CO2 ale stației de epurare, instalând panouri solare care totalizează 50 kW/oră pentru a oferi electricitate din surse regenerabile instalațiilor de pompare. Parcul fotovoltaic se află în incinta stației de epurare a apei, un spațiu deschis, acesta fiind un aspect important pentru energia solară.” – a declarat Ioan Oancea, primarul orașului Tălmaciu.

Valoarea totală aferentă achiziționării și instalării echipamentelor se regăsește în proiectul „Modernizare sistem de alimentare cu apa și modernizare stație de epurare Tălmaciu în valoare de 2.636.073 lei, finanțare nerambursabilă 100%, asigurată prin Programul Național de dezvoltare locala.

Până la finalul anului Primăria Tălmaciu va implementa un proiect de anvergură, care constă în construirea unui parc fotovoltaic la sol ce va acoperi consumul iluminatului stradal din Tălmaciu, cât si montarea de panouri fotovoltaice pe 9 clădiri publice de pe raza UAT Tălmaciu. Proiectul in valoare de 4.629.859 lei a fost câștigat prin Programul Operațional Infrastructura Mare” – a adăugat primarul Ioan Oancea.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Mediașul intră pe piața de vehicule militare

Iohannis iese la pensie!