17.2 C
Sibiu
duminică, 14 iulie, 2024

Prima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea august 2023

Știri din Județ

Astăzi, 16 august, s-a desfășurat prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, sesiunea august 2023, cea de Limba și literatura română.


La nivelul județului Sibiu, din cei 603 candidați înscriși, au fost prezenți 275 candidați, 54 candidați nu s-au prezentat la examen, iar pentru 274 candidați rezultatele obținute la această probă, în sesiunile anterioare, au fost echivalate. Nu au existat candidați eliminați sau care să solicite subiectul de rezervă.


Subiectul și baremul de evaluare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarele probe vor avea loc astfel:

  • joi, 17 august – proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie)
  • vinerii, 18 august – proba la alegere a profilului și a specializării (fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie sau filosofie)
  • luni, 21 august – limba și literatura maternă

Primele rezultate vor fi afișate miercuri, 25 august, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse în ziua de 25 august 2023 (în intervalul orar 12:00 – 18:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Odată cu sesiunea august – septembrie 2023 a examenului național de bacalaureat, ale cărui probe scrise au început astăzi, Ministerul Educației generalizează evaluarea digitalizată a lucrărilor candidaților.

Rezultatele finale vor fi anunțate MARȚI, 29 august 2023.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri