spot_img
20.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Raluca Turcan, între sibieni: Sibiul vibrează în permanență și nu poți sta departe de evenimentele speciale și oamenii dedicați! (C.P)

Știri din Județ

Publicitate

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, s-a aflat în Sibiu la sfârșitul săptămânii și a subliniat, încă o dată, oferta culturală de care are parte această zonă a țării. Redam mai jos comunicatul de presă transmis:


„Carte, muzică și caritate, administrație și dezvoltare, tradiție și creatori populari. Câteva zile în Sibiu înseamnă o imensă diversitate de activități culturale. Salut eforturile și inițiativele autorităților locale și a instituțiilor și ONG-urilor de profil în promovarea dezvoltării sustenabile, conservarea tradițiilor și implicarea comunității în activitățile culturale.

Sibiul este un model de dezvoltare în privința sectoarelor culturale și creative și îl recomand tuturor dezvoltatorilor de conținut cultural din țară”, transmite ministrul.

Raluca Turca a participat alături de primarul Niculae Dancu la sărbătoarea comunei Păuca, o localitate ce a reușit să atragă fonduri europene și guvernamentale în valoare de peste 25 de milioane de euro.

„Păuca a devenit un model de dezvoltare sustenabilă, implementând investiții în școală, grădiniță, drumuri, rețea de gaz și canalizare, tehnologii verzi și digitalizare”, a transmis Turcan.

În Muzeul ASTRA, a participat la Târgul Creatorilor Populari din România și la Festvialul ASTRA Rock.

„Muzeul ASTRA a organizat o nouă ediție a Târgului Creatorilor Populari din România, unde meșteri și creatori populari din toată țara prezintă și promovează patrimoniul cultural imaterial. Programul Tezaure Umane Vii, instituit de UNESCO, recunoaște și evidențiază păstrătorii tradițiilor culturale și sunt mândră că am fost alături de acești oameni, cât și de participanți, organizatori și vizitatori.

Festivalul ASTRA Rock, organizat în Muzeul ASTRA, îmbină cultura tradițională cu cea modernă, aducând împreună meșteri populari și artiști rock naționali și internaționali. Ministerul Culturii susține această inițiativă care contribuie la creșterea consumului cultural și la atragerea unui public variat. Am participat și m-am bucurat de trupele care au urcat pe scena festivalului, alături de mii de sibieni și turiști”, spune ministrul Culturii.

Tot în muzeul din Pădurea Dumbrăvii, Raluca Turcan a participat la Șezătoarea din Avrig, la Casa Șimon.

„Îndemn fiecare vizitator al muzeului să poposească în acest spațiu magic. La Muzeul Astra, aceste tradiții sunt păstrate, prețuite și transmise noilor generații, prin oameni cu sufletul cald și deschis. Le felicit cu recunoștință pe doamna Grancea Maria și pe fiecare dintre păstrătoarele tradițiilor, care reprezintă un veritabil liant între generații.

Mulțumesc domnului primar Adrian David și celorlalți prezenți pentru susținerea Șezătorii de la Avrig! Să păstrăm vii în sufletul și viața noastră aceste tradiții, să le prețuim și să ne călăuzim pașii având mereu în gând convingerea că numai împreună vom perpetua valorile românești și vom construi un viitor luminos acestei ţări”, a spus ministrul Culturii.

Liderul PNL Sibiu a ajuns și la o nouă etapă a proiectului „Căsuța Galbenă – Colț de Cultură prin Lectură”, care promovează educația prin lectură. „Căsuțele Galbene, amplasate în diferite locuri, includ cărți pentru copii și adulți, încurajând lectura și transmiterea acestui obicei generos. Căutați Căsuțele Galbene pentru a descoperi cărțile cu care mulți dintre noi am crescut, dar și titluri noi, răsfoiți-le și returnați-le, pentru a transmite mai departe îndemnul de a crește prin lectură”, a mai spus Raluca Turcan.

Ministrul Culturii apreciază că Sibiul oferă o mare varietate de activități într-un ritm susținut, pliate pe mai toate gusturile și toate vârstele. „Mă bucur de fiecare dată când ajung aici și simt cum capăt energie pentru o nouă săptămână de muncă”, a mai spus Raluca Turcan.

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă