spot_img
6.3 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

USR Mediaș solicită organizarea unui Referendum Local privind Proiectul de Reabilitare a străzilor din Centrul Istoric al Municipiului Mediaș

Știri din Județ

Publicitate

Filiala locală USR Mediaș a transmis către mass-media următorul comunicat de presă:


Consilierii USR Mediaș, Sergiu Călin Crișan și Ionuț Cătălin Preda, împreună cu președintele filialei USR Mediaș, Mihai Horea Tănase, au depus miercuri, 16 august, la biroul de registratură al Primăriei Mediaș, o solicitare scrisă în care cer Consiliului Local al Municipiului Mediaș organizarea unui referendum local referitor la proiectul de „Reabilitare/Modernizare străzi centru istoric, Municipiul Mediaș”.

Decizia de a solicita organizarea acestui referendum vine în urma faptului că proiectul menționat, propus de administrația locală a municipiului Mediaș, a generat în ultima vreme o serie de emoții și dezacorduri puternice, manifestate atât în spațiul public al orașului, cât și pe platformele de socializare. O parte a locuitorilor din Mediaș și-au exprimat recent revolta față de forma actuală a proiectului, care presupune tăierea și relocarea unor tei din Piața Regele Ferdinand I și s-au declarat împotriva schimbării destinației spațiului central.

USR Mediaș consideră că proiecte de asemenea importanță, caracterizate de implicații sentimentale, financiare și turistice semnificative, ar trebui să adune, în loc să divizeze cetățenii. Prin urmare, USR Mediaș solicită organizarea unui referendum care să permită exprimarea opiniei cetățenilor în privința acestui proiect.

“De asemenea, USR Mediaș atrage atenția asupra declarației primarului municipiului Mediaș, domnul Gheorghe Roman, într-un interviu acordat postului TV local, în anul 2014, în care afirma că reabilitarea pieței centrale din oraș nu va fi realizată decât dacă cetățenii aprobă proiectul printr-un referendum. Se constată acum că, la câțiva ani distanță, domnul Roman a decis să treacă peste consultarea cetățenilor, așa cum promisese inițial. În plus, dezvăluirea că proiectul, inițial prezentat ca fiind finanțat în proporție majoritară din fonduri europene nerambursabile, se bazează de fapt în mare parte pe împrumuturi, ridică semne de întrebare privind transparența și sustenabilitatea proiectului.” a declarat Mihai Tanase, președintele Filialei locale USR Mediaș.

USR Mediaș este hotărât să rămână angajat în promovarea transparenței și responsabilității în administrația publică locală. Ne dorim ca cetățenii să aibă oportunitatea de a se exprima cu privire la proiectele ce afectează comunitatea lor și suntem convinși că organizarea unui referendum local este calea adecvată pentru a atinge acest obiectiv.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă