spot_img
16.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Singurul consilier sibian dintr-un oraș din Italia, primul pas către o legătură puternică între Sibiu și Villafranca di Verona

Știri din Județ

Publicitate

Cătălin Mustăţea, sibianul care a triumfat în alegerile locale din orașul italian Villafranca di Verona pentru a doua oară, a fost primit cu bucurie la Primăria din Sibiu. La cei 43 de ani, Cătălin reprezintă o poveste de succes a emigrării românești și a activităților politice și sportive într-un oraș european.


Cunoscut în diaspora ca simplu „Cătălin”, el a reușit să devină consilier local în Villafranca di Verona de două ori, fapt remarcabil pentru un român într-o comunitate de 34 de mii de locuitori, dintre care 7% sunt de origine română. Secretul său? Implicarea directă în viața socială și sportivă, precum și pasiunea pentru politica și valorile locale. Este căsătorit cu Alina și are două fiice, Alessia și Patricia.

Cu rol de director sportiv la un club de fotbal și președinte al unei echipe de futsal românești, Cătălin a folosit aceste platforme pentru a se conecta cu comunitatea, devenind un om de încredere pentru românii din Villafranca di Verona.

Deși a petrecut ultimii 20 de ani în Italia, Cătălin nu și-a uitat orașul natal, Sibiu. Astăzi, pe 16 august, s-a întâlnit cu doamna primar Astrid Coca Fodor pentru a discuta despre importanța legăturii dintre cele două orașe, Sibiu și Villafranca di Verona. Printre subiectele abordate s-au numărat diaspora românească, comunitatea locală din Villafranca și posibilitatea consolidării legăturilor prin intermediul culturii, tradițiilor și chiar a celor două aeroporturi locale.

Cătălin își vede viitorul influențat tot de angajamentele politice și culturale. Oportunitățile sunt promițătoare, în special în privința alegerile europene care se apropie. Conaționalii noștri din Villafranca di Verona au deja o secție de vot în orașul lor, iar acest lucru demonstrează angajamentul lor față de procesul democratic. Totodată, Cătălin și-a exprimat dorința de a se implica într-o zi în viața politică și socială a orașului său natal, Sibiu.  

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă