spot_img
20.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Caravană USR în Republica Moldova. Dan Barna: USR continuă susținerea viitorului european al Republicii Moldova (C.P)

Știri din Județ

Publicitate

Organizația Județeană USR Sibiu următorul comunicat de presă:


O delegație de 11 parlamentari USR condusă de Dan Barna, vicepreședinte USR, împreună cu Lilian Carp, membru USR Moldova, parlamentar PAS și europarlamentarul PMP Eugen Tomac a fost în acest weekend în Republica Moldova într-o caravană de susținere a proiectului European al Moldovei. Aceștia au avut întâlniri cu zeci de cetățeni moldoveni și români, cu primari, oameni din mediul de afaceri și cultural din Chișinău, dar și din raionul Strășeni: satele Negrești și Sireți.

„Este un obiectiv important pentru USR și președintele Cătălin Drulă, menținerea subiectului aderării Republicii Moldova pe agenda și în dezbaterea publică de la Chișinău, București și Bruxelles. M-am bucurat că am reușit să vorbim în acest weekend cu cetățeni moldoveni, oamenii de afaceri și de cultură despre beneficiile aderării la UE și despre lecțiile ce pot fi învățate din experiența României privind aderarea la UE și cum am reușit sau nu să beneficiem de oportunitățile aderării. De asemenea, am discutat despre securitatea Moldovei care înseamnă astăzi mai multă Europă, înseamnă necesitatea de reforme și resurse pentru dezvoltare”, a declarat Dan Barna, vicepreședinte USR și vicepreședinte Camera Deputaților.

Parlamentarii USR prezenți în caravană, Dan Barna, Oana Țoiu, Bogdan Rodeanu, Mihai Badea, Monica Berescu, Daniel Blaga, Brian Cristian, Denisa Neagu, Adrian Giurgiu, Victor Ilie, Marian Lazăr, au mai discutat în cadrul întâlnirilor și despre oportunități de finanțare, proiecte de dezvoltare, birocrația și blocajele în redobândirea cetățeniei, necesitatea unor înfrățiri între primării din România și Moldova pentru accesarea unor programe europene, nevoia de instruire pentru pregătirea proiectelor de preaderare etc.

USR va continua susținerea proiectului „Moldova Europeană” al Maiei Sandu, dar și susținerea cetățenilor și autorităților din Moldova în perioada următoare de preaderare pentru că o bucată mare de România se pregătește să vină acasă în Europa.

La finalul lunii iunie, deputatul USR Dan Barna și Veronica Roșca, deputată PAS în Parlamentul R. Moldova, au susținut în cadrul Adunării Parlamentare a OSCE de la Vancouver o rezoluție privind garantarea securității granițelor Republicii Moldova, o acțiune importantă în vederea susținerii viitorului european al Republicii Moldova.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă