spot_img
12.8 C
Sibiu
vineri, 03 mai, 2024
spot_img

EDITORIAL: Un prăpădit de asfalt

Știri din Județ

Publicitate

În ultimele săptămâni, primarul Sibiului, Astrid Fodor a luat la pas numeroasele șantiere publice din oraș. Plus inaugurări cu fast la pista de biciclete de pe malul Cibinului și noul parc Belvedere. Dar sunt încă multe locuri prin care primarul Fodor se pare că nu a trecut și nici inspectorii tehnici din Primăria Sibiu. Deși sesizări există cu duiumul.

Publicitate

Faptul că Sibiul are o aplicație unde oamenii pot sesiza probleme este un lucru bun. Doar că ar trebui cineva să și ia măsuri în urma sesizărilor. Uneori se iau, alteori se amână. Poate justificat, poate nu. Este clar că trebuie să existe o prioritizare a problemelor, dar uneori ai impresia că unele au prioritate pe alte criterii, decât interesul mai multor cetățeni.

Adesea primim la redacție sesizări trimise de oameni la aplicația Primăriei Sibiu și rămase fără soluție în teren cu lunile. Știm că nu iese banul gros la astuparea unor gropi ocazionale pe te miri ce străduțe. Mai ales când poți reasfalta cap-coadă Calea Poplăcii, deși acolo asfaltul era destul de bun.

Să nu uităm că majoritatea acestor mici și mari reparații se face pe bani frumoși de firma Terra Building din Orlat. Unica firmă care participă periodic la aceste licitații și le și câștigă. Cum, altfel?

Dar să mergem și în altă ogradă a Primăriei Sibiu, la Târgul Obor. De ani de zile jumătate din târg este în paragină. Cum să numesc altfel amestecul de pământ cu urme de piatră de acolo? De ani de zile se putea pune un strat de asfalt, măcar. Se puteau pune și mese sau zone marcate pe asfalt pentru vânzători, ca să nu se certe duminica între ei care ocupă spațiu mai mult sau mai puțin. Dar știm, tot de ani de zile, că în curtea directorului Birț nu te bagi. Face doar ce vrea el la Piețe și asta se știe de ani buni în oraș. Dar s-a pozat omul la un dineu cu președintele Iohannis și primarul Astrid Fodor? S-a pozat!

Sunt multe lucruri mărunte care se pot face în Sibiu. Dar nu reprezintă o prioritate. Multă muncă, buget mic pentru firmele contractate. Nu-i așa că este mai bine să dai 11 milioane de euro pe o pistă de biciclete? Sau 3 milioane de euro pe un parc? Sau alte câteva milioane la Terra Building pentru asfaltări repetate anuale.

Parcă mi-e dor de băieții de la fosta firmă a Primăriei, DPC, și stilul lor de lucru din teren, de pe vremuri. Apropo, oare de ce au falimentat-o? Sincer, chestiile astea nu le înțeleg, cum firme de stat pot falimenta, în timp ce altele private prosperă, pe aceiași bani publici.

Hai cu asfaltul în Obor!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)