spot_img
18.2 C
Sibiu
miercuri, 01 mai, 2024
spot_img

Ateliere de teatru și comunicare pentru tineri, la cea de-a 11-a ediție a Taberei de Creație „Jocul ca Teatru”, de la Ocna Sibiului

Știri din Județ

Publicitate

Asociația pentru Promovarea Artelor Spectacolului Fringe, ASOCIAŢIA Compania de Teatru „BECOME“ Sibiu în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu organizează, în perioada 19 – 24 august, la Centrul de Agrement Ocna Sibiului cea de-a 11-a ediție a Taberei de Creație „Jocul ca Teatru”. Proiect cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu și Primăria Rășinari.

Publicitate

Tineri cu vârste între 14 și 35 de ani participă la ateliere de teatru și comunicare, realizează afișe, costume și vor pune în scenă o piesă scrisă, concepută și prezentată chiar de ei.

Prin metode de educație nonformală și de educație prin joc, activitățile urmăresc dezvoltarea individuală a participanților, creșterea încrederii de sine, dezvoltarea abilitaților de comunicare și interacțiunea în grup, dar și implicarea comunitară și spiritul de inițiativă.

În 2011 la Cisnădioara lua naștere, la nivel național, JOCUL CA TEATRU, o tabără de creație dedicată tinerilor. Anii ce au urmat au adus cu ei multe ediții încărcate de euforie, libertate, nonconformism, dar și de bucuria întâlnirilor sau a reîntâlnirilor de peste an, cu participări spectaculoase în Centrele de Agrement din Ocna Sibiului, Râul Sadului sau Păltiniș.


”11 ediții de creație cu sute de tineri ce ne-au trecut pragul.  E o imensă bucurie să îi vezi cum la început deschid timid ușa acestui proiect ca mai apoi să îi privești cum devin extraordinari prin ceea ce au experimentat și au aplicat.”, a declarat Cătălin Grigoraș, președintele Asociației Compania de Teatru Become

Tabără de comunicare și teatru, Jocul ca Teatru, oferă participanților accesul la ateliere teatrale, de scriere scenarii, de realizare afișe, de mișcare scenică sau ateliere de măști. Prin metode de educație nonformală și de educație prin joc, activitățile urmăresc dezvoltarea individuală a participanților, creșterea încrederii de sine, dezvoltarea abilitaților de comunicare și interacțiunea în grup, dar și implicarea comunitară, spiritul de inițiativă,  finalizând proiectul cu un mini spectacol conceput de tineri de la idee până la punerea în scenă.

După 2020 tabăra, silită de împrejurări pandemice, și-a restrâns aripile și a fost organizată doar la nivel județean. Activitățile din acest an s-au desfășurat în Sibiu, Rășinari și Ocna Sibiului și au fost organizate cu implicare a 30 de tineri din județ cu vârste cuprinse între 14 si 35 de ani și 6 formatori, actori și specialiști în comunicare.

Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret și este co-finanțat de Consiliul Judetean Sibiu prin agenda de tineret si Primaria Rășinari prin agenda culturală a comunei.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)

Programul Anii Drumeției pentru luna mai

Mediașul intră pe piața de vehicule militare

Iohannis iese la pensie!