spot_img
7.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Începe a 10-a ediție Focus in the Park. Kalush Orchestra, Subcarpați și Alternosfera cântă în Subarini

Știri din Județ

Publicitate

Ediția aniversară a festivalului Focus in the Park începe astăzi, cu un line-up de zile mari, o mare parte din artiștii ce au concertat în edițiile anterioare urmând să urce pe scenele amenajate pe peluza din parcul Subarini.

Nominalizat în 2022 la Best European Small Festivals, festivalul se mândrește în 2023 cu cel mai puternic line-up de până acum, oferind cinci scene pe care artiștii vor susține concerte de neuitat. Numeroase trupe care au contribuit la dezvoltarea festivalului de-a lungul timpului vor reveni în Parcul Sub Arini, pentru a celebra alături de fanii lor. 

Focus in the Park își deschide astăzi porțile cu un welcome party powered by Continental Romania și cu un concert pe care îl așteptăm cu toții, Deliric X Silent Strike & Muse Quartet & Dan Basu, urmat de un DJ Set al lui Andi Moisescu și trei DJ locali, STF, FU & Mladin și MOGA.
Joi, în cea de-a doua zi de festival, concertul principal al zilei pe Focus Stage by Continental va fi susținut de Kalush Orchestra din Ucraina, câștigătorii trofeului Eurovision din 2022. Trupa cântă un hip-hop, combinat cu motive folk și elemente din folclorul ucrainean și a câștigat concursul Eurovision de anul trecut. Piesa cu care au câștigat concursul, Ștefania, este primul cântec rap ce câștigă acest concurs și, de asemenea, cântecul câștigător cu cele mai multe televoturi din istoria competiției. Pe Sibiutiful Stage by Kaufland vor urca joi Robin and the Backstabbers și Mădălina Pavăl iar pe Summer Break Stage by Crazy Wolf și pe Sibiza Stage by Orgasmo Gin vor mixa DJ Iustee și Los Vagabondos.
Vineri e ziua în care concertează Subcarpați, una dintre trupele cu cele mai numeroase prezențe la Focus in the Park. Alături de Subcarpați, vineri vor mai concerta Coma, Snails, Bogdan Simion și Lăutarii de Mătase plus mulți alți DJ și artiști.
Sâmbătă e zi de rock în park, Omul cu Șobolani și Alternosfera fiind capetele de afiș ale zilei iar duminică, în ultima zi de festival, concertele pe main stage se vor încheia cu un regal muzical de excepție, The Monojacks și Filarmonica de Stat Sibiu. 
Ediția aniversară vine și cu o surpriză pentru public, Focus Fan Zone fiind amenajată în special pentru cei care vor să se bucure de festival în siguranță și confort alături de copii. Accesul pe platforma Fan Zone se face cu bilet iar de pe platformă spectatorii au vizibilitate sporită la concertele de la Main Stage și acces la barul și toaletele special amenajate, separat, în zonă. Pentru copii până în 14 ani, însoțiți de minim un părinte sau un membru adult din familie, plătitor de bilet, accesul la Fan Zone este gratuit. Pentru a face Festivalul mai accesibil și incluziv, persoanele cu dizabilități au acces gratuit în Focus Fan Zone (plus un însoțitor), platforma având acces cu rampă și toalete speciale pentru aceștia.

De asemenea, fiind un festival eco-friendly, Focus in the Park și SOMA au amenajat mai multe stații de colectare selectivă, care vor fi amplasate la îndemână pe tot teritoriul festivalului, pentru a face tuturor sarcina cât mai ușoară, ca să arunce corect gunoiul.

Peste 20 de food-truck-uri așteaptă fanii cu cele mai delicioase produse de street-food, udate cu o bere spumoasă de la producători locali sau un vin rece din Wine-garden. Focus in the Park are și numeroase activități pentru copii, inclusiv un imens loc de joacă cu tobogane gonflabile.



OBIECTE INTERZISE pe teritoriul festivalului
• Mâncare și băuturi din exteriorul festivalului
• Echipamente de înregistrare audio/video profesionale
• Drone și jucării controlate prin telecomandă
• Orice tip de droguri și/sau substanțe narcotice
• Artificii și articole pirotehnice
• Flyere, mostre, giveaway-uri și produse promoționale
• Instrumente muzicale
• Arme, muniție, cuțite, spray paralizant
• Lasere
• Sticle de orice tip
• Corturi, hamace și saci de dormit
• Umbrele

Foto: Focus Photos Agency

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă