spot_img
20.2 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Încet, încet, legea se aplică! Șoferi reținuți și mai multe controale DrugTest

Știri din Județ

Publicitate

În perioada 25 – 27 august, polițiștii sibieni au continuat acțiunile specifice pe linia prevenirii și combaterii nerespectării normelor rutiere pe drumurile publice. Au fost constatate 30 de infracțiuni la regimul circulației, au fost reținute 37 de permise de conducere, au fost retrase 24 de certificate de înmatriculare și s-au aplicat 640 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 168.000 de lei.

Publicitate

Un conducător auto a fost reținut și, ulterior, arestat preventiv, după ce ar fi săvârșit mai multe infracțiuni la regimul rutier. Este vorba despre un sibian în vârstă de 55 de ani, oprit de către polițiștii rutieri pe DN 7, în cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 10,30, ocazie cu care s-a constatat că bărbatul conducea având acest drept suspendat și cu o concentrație de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, autoturismul condus este neînmatriculat. Față de persoana în cauză s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore și, ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Avrig a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Alte exemple semnificative:

La data de 25 august, în jurul orei 00:30, în municipiul Sibiu, pe Calea Șurii Mari, în timp ce conducea un ansamblu rutier, destinat transportului de material lemnos, dinspre DN 14 spre strada Lungă, un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Gura Râului, a pătruns pe contrasens și a acroșat un autoturism condus regulamentar din sens opus de către un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Șura Mare. Evenimentul s-a soldat cu pagube materiale. Testarea alcoolscopică a șoferului care a produs tamponarea a indicat un rezultat de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La aceeași dată, în jurul orei 06:30, în municipiul Sibiu, polițiștii rutieri au oprit un autoturism condus pe strada Revoluției, pe un sector de drum cu acces interzis. La volan a fost identificat un sibian în vârstă de 27 de ani, în urma verificărilor efectuate rezultând faptul că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

O zi mai târziu, în jurul orei 01:30, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au oprit un autoturism condus pe strada Valea Aurie de către un sibian în vârstă de 31 de ani. Testarea șoferului cu aparatul Drugtest a indicat un rezultat pozitiv la metamfetamină,

Probleme au fost găsite și la Mediaș, acolo unde polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus pe Șoseaua Sibiului de către un tânăr în vârstă de 19 ani, din Mihăileni. Testarea celui aflat la volan cu aparatul Drugtest a indicat un rezultat pozitiv la amfetamină.

Și în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au oprit un autoturism condus pe strada Henri Coandă de către un sibian în vârstă de 45 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot în municipiul Sibiu, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au oprit un autoturism condus pe Bulevardul Mihai Viteazu de către un bărbat în vârstă de 28 de ani, din Avrig. Testarea șoferului cu aparatul Drugtest a indicat un rezultat pozitiv la metamfetamină.

Abateri rutiere au fost contatate și în Miercurea Sibiului, acolo unde polițiștii din cadrul Poliției Orașului Miercurea Sibiului au oprit pentru control un autoturism condus pe DN 1 de către un localnic în vârstă de 58 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șofer sub influența alcoolului a fost depistat în orașul Cisnădie, Mașina era condusă pe strada Târgului de către un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Ocna Sibiului.Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Alt șofer drogat a fost depistat în municipiul Sibiu, atunci când a fost oprit pentru control un autoturism condus pe strada Henri Coandă de către un localnic în vârstă de 23 de ani. Testarea șoferului cu aparatul Drugtest a indicat un rezultat pozitiv la cannabis.

Alcoolemie mare a fost depistată și în localiutatea Rășinari, acolo unde un autoturism era condus pe DJ 106A de către un localnic în vârstă de 65 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer