spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Ziua Sibiului, marcată la Biblioteca ASTRA printr-o prezentare de cărți

Știri din Județ

Publicitate

Data de 20 decembrie, celebrată începând de anul acesta drept Ziua Sibiului, va fi marcată miercuri la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, printr-o prezentare de publicații care tratează teme din istoria urbei noastre ori care elogiază personalități locale.


Accesul la eveniment va fi gratuit, iar cei interesați vor avea prilejul să răsfoiască volumele prezentate. Printre cele peste 20 de titluri selectate, apărute în ultimii ani la Editura Honterus, se numără: „Sibiul în 1790/ Hermannstadt im Jahre 1790”, de Martin Hochmeister, „Hanul Dumbrava și Groapa Leilor. Istorie şi istorioare din Sibiu”, de Kurt Klemens, „Sibiul și electrificarea României; Cronică ilustrată 1891-2014”, de Marcel Stancu, „Sibiul în alb și negru”, de Fred Nuss, „La pas prin Sibiul vechi și nou”, de Lucia Veștemean, „Sibiul, între diplomaţie şi război, vol. I”, de dr. Toma-Cosmin Roman, „SIBIU Oameni și fapte/ Hermannstadt. Fakten-Bilder-Worte”, de Dagmar Zink, „Sibiu 830”, volum coordonat de Silviu Borș și Dan Nanu, și „Omnibuz, tramvai, troleibuz. Transportul public electric în Sibiu și în România”, de Marcel Stancu. În cadrul prezentării vor vorbi: dl. Dan Nanu, director al Direcției pentru Cultură Sibiu, dl. Benjamin Jósza, directorul Editurii Honterus, și dl. Răzvan C. Pop, managerul Bibliotecii ASTRA Sibiu.

Evenimentul este organizat de Direcția Județeană pentru Cultură Sibiu, alături de biblioteca publică sibiană și de Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu și va avea loc miercuri, 20 decembrie 2023, la ora 15:00, în spațiul American Corner Sibiu, situat la etajul 5 al Bibliotecii ASTRA, instituție care se bucură de susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.

Este pentru prima dată în istorie când data de 20 decembrie este recunoscută ca fiind Ziua Sibiului, sărbătoare simbolică stabilită oficial anul acesta printr-o hotărâre a Consiliului Local. Ziua a fost aleasă deoarece prima atestare documentară a Sibiului datează din 20 decembrie 1191.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă