spot_img
16.3 C
Sibiu
vineri, 03 mai, 2024
spot_img

Curat Murdar la Căminul Cultural din Sărata, județul Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Situație incredibilă la Căminul Cultural din localitatea Sărata, administrat de către Primăria Porumbacu de Jos. Citit din cele mai îndepărtate colțuri ale județului, ziarul Sibiu Independent primește o mulțime de sesizări la adresa primarului Georgeta Maria Poșa, dar și a altor primari.

Publicitate

Astăzi vă prezentăm cum, pregătirile pentru un eveniment unic în viață s-au transformat de la alegerea hainelor frumoase, la frecat pe jos și ținut de nas. Înainte cu aproximativ 3 luni de zile, viitorii petrecăreți au anunțat prin stânga și dreapta administrației din Porumbacu de Jos că în data de 19 august 2023 vor organiza un eveniment la Căminul Cultural din localitatea Sărata. Menționăm faptul că, știind despre jegul de la Căminul Cultural Sărata, administrația putea să ridice ușor din umeri și să respingă cererea de închiriere. Însă l-au închiriat, murdar! La intrarea în clădire, conduși de cei care păzesc cheia, oamenii au avut un șoc. Murdărie pe jos și o tentativă de bucătărie, nefuncțională. Au vorbit din nou la primărie și au cerut să fie făcută curățenie. Să o zicem pe aia dreaptă, nu știu câți sibieni au închiriat săli de nunți sau apartamente jegoase!

Răspunsul primit a fost următorul: O să trimitem oamenii ce beneficiază de ajutor social”. Conform legii, cei care primesc un astfel de ajutor social trebuie să presteze ore în folosul comunității. Și apoi așteptare!!! Ziua evenimentului se apropia iar tânărul cuplu nu știa în ce condiții vor face evenimentul. Sătui de promisiuni, au concis faptul că sunt nevoiți să facă ei curat. Au vorbit cu aproximativ 5-6 persoane și s-au apucat de treabă. O săptămână a durat curățenia efectivă a locului. Timp în care atât cei din administrația locală cât și asistații sociali au stat liniștiți! Vreți și cireașa de pe tort? Au mai vrut și 400 lei chirie! Au vrut, dar n-au primit. Cei care au închiriat sala demnă de Curat Murdar au declarat faptul că și-au pierdut o săptămână întreagă iar oamenii ce i-au ajutat au trebuit plătiți. Nu este exclus ca aceștia să se trezească cu cei 400 de lei băgați pe undeva pe la impozit, pentru că România este mereu surprinzătoare!

Am încercat să obținem un punct de vedere din partea primarului din Porumbacu de Jos, Georgeta Poșa, însă aceasta nu a răspuns la numărul oficial de telefon și nici pe Whatsapp. În acest sens, în baza legii 544 privind liberul acces la informații de interes public, am trimis o solicitare pe e-mail-ul primăriei pe care o conduce.

LA FINALUL ARTICOLULUI GĂSIȚI ÎNTREAGA MĂRTURIE

„Am sărbătorit cununia mea și botezul copilului meu în data de 19 august, iar asta ne-a adus mai multe probleme “gratuite” decât ne-am așteptat. Am sunat încă de dinaintea datei de Sfântă Mărie la primărie ca să ne ofere posibilitatea să închiriem căminul cultural. Au răspuns câteva zile mai târziu, dar nu promptitudinea și orientarea lor către comunitate e subiectul postării. Ci neseriozitatea, lipsa cuvântului dat si țipetele isterice ale administratorei comunei. Da, ale doamnei primărițe. Am primit confirmarea că putem avea spațiul, doamna C. si domnul I. au fost serioși și ne-au oferit accesul așa cum am discutat. Însă surpriză, căminul cultural era dezastru, plin de praf si mizerie. Bun, hai să discutăm iarăși cu administrația locală rezolvarea problemei. Ne-au spus că vor găsi și trimite oameni pe ajutor social care să curețe căminul. Au urmat telefoane în care ne spuneau ba că n-au găsit, ba că vor găsi. Ziua evenimentului se apropia iar oamenii promiși nu apăreau.…poftim lipsa cuvantului dat. Și am sunat iar la primariță, cam îngroziți că vom face evenimentul în mizerie și praf. Am încercat iar si iar. Și ni s-a răspuns Într-un final cu țipete în telefon, ton superior și agresiv “Cine ne credem noi să îi facem programul ei?” …poftim respect și poftim țipete. Curățenia am facut-o noi, pe banii noștri și timpul nostru , de parcă asta ne mai trebuia să facem …că n-aveam altceva de făcut pentru botezul copilului. Și după eveniment, am lăsat iar curat totul. Deci, dragă administrație locală, desi avem legi și ministere dedicate familiilor și tinerilor, voi n-aveți nici minim respect pentru tinerele familii, nu aveți cuvânt și sunteți un prost exemplu de urmat.” a transmis Narcisa

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Mesajul de Paște din partea PSD Sibiu