spot_img
15.7 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Drept la replică al primarului din Porumbacu de Jos: „Nu s-a înregistrat o rezervare pentru data menționată”

Știri din Județ

Publicitate

În urma publicării unui articol prin care erau semnalate grave probleme administrative la Căminul Cultural din satul Sărata, Georgeta Maria Poșa, primarul din Porumbacu de Jos, a transmis către redacția Sibiu Independent următorul drept la replică.


Ca răspuns la solicitarea dvs., privind închirierea Căminului cultural din Sărata, în data de 19 august, dorim să precizăm următoarele:

La Primăria comunei Porumbacu de Jos nu a fost înregistrată în ultimele 6 luni, nici o cerere privind închirierea Căminului cultural din Sărata. Persoanele menționate de dvs. și-au exprimat interesul, verbal, de a organiza acolo un eveniment de familie, însă nu au revenit cu o cerere scrisă, așa cum prevede procedura de închiriere, în care să menționeze ziua și ora la care ar fi urmat să aibă loc presupusul eveniment. În lipsa unei solicitări scrise, nu s-a înregistrat o rezervare pentru data menționată.

La începutul lunii august, o echipă din cadrul Primăriei Porumbacu de Jos a realizat lucrări de renovare în Căminul Cultural și în curtea acestuia. Înainte de finalizarea lucrărilor, persoanele menționate și-au exprimat, tot verbal, intenția de a face totuși evenimentul. Viceprimarul comunei, dl. Ioan Filimon, le-a explicat că se impune o curățenie generală în locație și că, din cele trei persoane asistate social, doar una era disponibilă la momentul respectiv. Persoanele menționate de dvs. s-au oferit să participe la curățenie, împreună cu mai multe rude și prieteni, pentru a se asigura că spațiul va fi curățat la timp. Din acest motiv, am solicitat administratorului sălii, să îi scutească de plata garanției, care se percepe înainte de fiecare eveniment și se restituie la final, dacă nu se produc stricăciuni. În acel moment, nu știam că nu a fost depusă nici o cererela Primărie.

În ceea ce privește taxa de închiriere, taxa este de 250 de lei pentru un botez, 600 de lei pentru o nuntă și 60 de lei pentru un parastas. Nu s-a pus problema unei taxe de închiriere, întrucât, așa cum am menționat anterior, nu a existat o cerere de închiriere.

Articolul publicat de dvs., miercuri, 30 august 2023, cu titlul “Curat Murdar la Căminul Cultural din Sărata, Județul Sibiu”, este cel puțin tendențios și conține informații false și neverificate.
În plus, formulările de genul “Ziarul Sibiu Independent primește o mulțime de sesizări la adresa primarului Georgeta Maria Poșa”, “sătui de promisiuni” sau “nu este exclus ca oamenii să se trezescă cu cei 400 de lei băgați pe undeva pe la impozit”, sunt de natură să îmi afecteze imaginea și să ridice semne de întrebare privind integritatea și profesionalismul meu, în calitate de primar. Astfel de considerații personale, nu fac cinste unui jurnalist.
Bănuiesc că, în spatele acestor campanii de denigrare stau aceiași oameni, care ar fi trebuit să lucreze în folosul cetățenilor în mandatele trecute, însă, din păcate, nu au făcut-o.

În ceea ce privește acuzațiile privind utilizarea unui ton răstit și nepăsător, menționez că este posibil ca refuzul meu de a plăti factura la curent a d-nei P. C., să fi fost interpretat ca un act de nepăsare. Mai multe despre acest subiect, vă poate spune însă chiar doamna P. C.

Vă rog să considerați acest răspuns drept la replică și să îl publicați integral, așa cum prevede Decizia nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

Vă mulțumesc!

Cu stimă,
Georgeta Maria Poșa, primarul comunei Porumbacu de Jos”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă