spot_img
15.1 C
Sibiu
joi, 02 mai, 2024
spot_img

EDITORIAL: Liniuțe nocturne pe străzile Sibiului

Știri din Județ

Publicitate

Încă un accident, noaptea, la Sibiu, în care o tânără a murit și un altul este grav rănit. Sunt tot mai dese aceste accidente nocturne provocate adesea de întreceri ilegale pe străzi. Așa-zisele liniuțe. Mașini puternice cumpărate de mami și tati, șoferi ne-experimentați și întreceri ilegale: rețeta morții pe străzile Sibiului.

Publicitate

Joi seara, puțin după ora 22 o tânără a murit într-un asemenea accident. Nu este prima victimă de la Sibiu sau din țară. Mulți comentează, din nou, acum pe internet că de ce nu face Poliția nimic. Se caută vinovați. Dar numărul morților tineri pe șosele crește.

Vineri seara, la ora scrierii acestui editorial, am trecut pe lângă grupuri de tineri cu mașini adunați prin parcările Kaufland. Se face încălzirea. Mai târziu încep liniuțele prin oraș. Pe Calea Dumbrăvii, zona Avantgarden spre Troiță, dar și pe malul Cibinului sau chiar central uneori pe Victoriei.

Unde este Poliția? Prima scuză a șefului IPJ Sibiu, pe care o tot spune, este lipsa personalului. Nu au destule echipaje. Totuși Sibiul are multe camere de supravgehere în oraș păstorite de Primăria Sibiu prin Poliția Locală. Dar, iar vin polițiștii de la IPJ Sibiu și se plâng că le parvin greu imaginile. Plus că, teoretic, cineva ar trebui să de uite în direct la aceste transmisii și să sesizeze Poliția Rutieră.

Vinovați sunt și șoferii. Și cei care îi însoțesc. Cum să te urci într-o mașină care știi că va face curse ilegale? Ai nevoie de andrenalină? Mergi la sapă! Adesea fete tinere se suie noaptea în aceste mașini. Unele mor.

Șoferii mașinilor participante sunt principalii vinovați. Toți sunt tineri. Uneori și băuți sau drogați. Niște inconștienți cu vise de mari șoferi, și ei abia știu să se încheie la șireturi.

Vinovați sunt și părinții șoferilor. Care, cel mai adesea, le cumpără aceste mașini puternice. Ce a făcut mare brânză fiul dumneavostră în viață de a meritat deja o mașină de zeci de mii de euro? A luat BAC-ul cu 6? Nu a băut prea mult în liceu? Sau credeți că toți acești tineri cu mașini scumpe din trafic au dat lovitura peste noapte la cryptomonede…. cum se laudă unii, deși nimeni nu poate verifica asta. Sunt banii lui mami și lui tati. Când părinții le cumpără astfel de mașini, ar trebui să le cumpere și loc de veci. Deodată.

Vinovați sunt și prietenii, grupul. Cei care se adună noaptea în parcări și se instigă la astfel de curse. Sau la drifturi prin parcări de supermarket-uri. Nu se pot lua măsuri de autorități? Oare? Sau nu se vrea, pentru că mulți din acești tineri cu mașini scumpe sunt copii de oameni potenți de afaceri, politicieni, funcționari publici?

Dar după moartea fiecărui tânăr este ușor să cauți vinovați. Din păcate numărul deceselor pe șosele din cauza acestor curse ilegale va crește. Autoritățile ar trebui să fie mai dure, dar nu își permit la Sibiu. Le este frică. Acesta este adevărul. Doar nu vrem să supărăm pe tata…, mama…, unchiul…, mătușa…

Publicitate

4 COMENTARII

  1. Din păcate sunt foarte multe evenimente rutiere datorită faptului că nu respectăm absolut nimic,așa ziși bombardieri tineri cu bolizi de lux ignoră legile circulației rutiere, cei care încearcă să respecte sunt efectiv împinși de la spate și scanați în trafic .
    Lucrând toată ziua în trafic văd foarte multe nereguli și dacă le atragi atenția sunt predispuși la scandal și atunci mai bine prefer să îmi văd de treaba mea…
    Vă rog să faceți un articol despre circulația bicicletelor și trotinetelor electrice,pentru că ignoră efectiv circulația rutieră, circulă pe interzis, ,circulă pe contrasens, circulă câte doi pe trotinetă, există pistă de bicicletă și circulă pe trotuar, fără cască, nu știu ca până la vârsta de 14 ani nu au voie sa circule pe drumurile publice.
    Dacă nu se vor face acțiuni pe aceste teme vom avea multe evenimente rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)