spot_img
12 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Zilele Culturale ale Orașului Săliște, 1 și 2 septembrie 2023

Știri din Județ

Publicitate

Festivitățile de aniversare a 20 de ani de la obținerea titulaturii de oraș


Vineri și sâmbătă, 1-2 septembrie 2023, în Piața Junilor din Săliște, între orele 12.00-23.00, orașul Săliște va fi gazda festivităților de aniversare a 20 de ani de la obținerea titulaturii de oraș.

În cadrul evenimentului va avea loc un Festival gastronomic și cultural, „Gusturi și Tradiții din Săliște” (1-2 septembrie, orele 12:00-23:00), precum și Programe artistice tradiționale (1-2 septembrie, orele 18:00-23:00). Locația este Piața Junilor din Săliște.

Cele două zile de sărbătoare vor fi urmate duminică dimineața de Sfințirea Bisericii ,,Înălțarea Domnului” din Săliște.

Atestat documentar în anul 1383, ,,satul fetelor frumoase și al țăranilor cu biblioteci” cum îl numea P.P. Panaitescu, Săliște a devenit oraș în anul 2003, iar în anul 2023 numără  5.710 de locuitori. Orașul este situat la 21 de km de municipiul Sibiu și are în componență următoarele sate: Aciliu, Amnaș, Crinț, Galeș, Fîntînele, Mag, Săcel, Sibiel și Vale.

„Este o bucurie să sărbătorim 20 de ani de când orașul nostru a primit această titulatură. Pentru mine, personal, este o mare onoare să fac parte din comunitatea sălișteană și să pot contribui la dezvoltarea ei și sunt convins că locuitorii Săliștei simt la fel. Vă așteptăm, așadar, cu drag, să sărbătorim împreună acest frumos moment, bucurându-ne de zestrea noastră culturală, de tradițiile strămoșești, de cântecul, portul și dansul popular.” (Horațiu Dumitru Răcuciu, Primar al orașului Săliște)

Evenimentul organizat de către Asociația ,,Centrul Cultural Nedeia Sibielului” este finanțat de Primăria Săliște și cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu și beneficiază de vizita oficialităților din orașul Saint – Genis – Laval (Franța) cu care orașul Săliște este înfrățit și de vizita oficialităților din Tortosendo (Portugalia).

Detalii pot fi găsite pe site-ul Asociației ,,Centrul Cultural Nedeia Sibielului”  (https://nedeiasibielului.org/), pe pagina de Facebook a Primăriei Orașului Săliște (https://m.Facebook.com/primariasaliste/) și pe site-ul acesteia (www.saliste-sibiu.ro).

Parteneri:

Consiliul Județean Sibiu, Asociația Județeană de Turism Sibiu, Școala Ioan Lupaș din Săliște, Asociația „Reuniunea Meseriașilor” Săliște.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului