spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Gusturi și Tradiții din Săliște, în satul Aciliu, Ediția a IV-a

Știri din Județ

Publicitate

Sâmbătă și duminică, 1-2 iulie 2023, în satul Aciliu, între orele 13.00-20.00, în mica piațetă din fața Bisericii satului, specificul gastronomic local și moștenirea culturală vor fi prezentate turiștilor și localnicilor în cadrul celei de-a patra ediții a festivalului Gusturi și Tradiții din Săliște. Ediția de anul acesta este o ediție de sărbătoare, în care aniversăm 85 de ani de la atestarea documentară a bisericii satului! Standurile producătorilor și artizanilor vor fi amplasate doar în data de 1 iulie, sâmbăta, standuri la care vor putea fi degustate și achiziționate produse din gastronomia tradițională locală și produse manufacturate artizanal:

  • fructe și legume locale și derivate;
  • brânzeturi de vacă și de oaie;
  • preparate din carne;
  • produse locale ale stupului;
  • bere artizanală, băuturi tradiționale;
  • produse de patiserie și panificație tradiționale;
  • produse pe bază de plante;
  • produse artistice locale și de artă populară.

De asemenea, repertoriul patrimoniului cultural imaterial va fi pus în valoare de artiști și ansambluri precum:

  • Rodica Popa Comăniciu;
  • Studioul de canto ,,Rodica Popa Comăniciu” cu copiii: Anisia Bebeșelea, Sofia Bunaciu, Antonia Bunaciu, Andrada Cinăzan, Sabrina Pamfiloiu, Larisa Banciu, Iulian Hanea, Natalia Blezu, Anastasia Oprișcan.
  • Soliști instrumentali: Gabriela Vîrtan – Nai

Sărbătoarea va fi gazdă pentru un eveniment marca Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și Teatrul Național ,,Radu Stanca” Sibiu: spectacol de teatru outdoor ,,La Mulți Ani, Raphael!”, Compagnie Krak, Belgia (40 min.).De asemenea, vor fi organizate două ateliere pentru copii și tineri care ajung în satul Aciliu la eveniment, alături de părinți: Atelier de pictură pe sticlă și Atelier de cusături românești.

Acțiunea este organizată de către Primăria Orașului Săliște și de Parohia Ortodoxă Română din Aciliu și cofinanțată de Consiliul Județean Sibiu.

Detalii pot fi găsite pe pagina de Facebook a Primăriei Orașului Săliște (https://m.Facebook.com/primariasaliste/), pe site-ul acesteia (www.saliste-sibiu.ro) și pe pagina de facebook a evenimentului (https://m.Facebook.com/GusturisiTraditii/)

Parteneri:

Consiliul Județean Sibiu, Asociația Județeană de Turism Sibiu, Școala Ioan Lupaș din Săliște, Asociația „Reuniunea Meseriașilor” Săliște, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.

„Este o bucurie, pe lângă sărbătoarea tradițiilor locale, care anul acesta are loc în satul Aciliu, să aniversăm și 85 de ani de la atestarea documentară a bisericii satului Aciliu în cadrul evenimentului Gusturi și Tradiții din Săliște ! Satele noastre, prin bisericile, preoții și țăranii credincioși, curajoși și liberi au ținut curat acest ținut, cu jertfe de sânge și este mai presus de toate, o datorie morală să cinstim cum se cuvine acest organism viu care este Biserica și care ne-a apărat peste veacuri. Doar împreună putem păstra tradițiile și doar împreună le putem face vii, le putem face apreciate”, a declarat Horațiu-Dumitru  Răcuciu, Primar al Orașului Săliște.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă