spot_img
10.7 C
Sibiu
joi, 02 mai, 2024
spot_img

Moldovenii au venit să vadă pista de biciclete și cât de SMART este Sibiul

Știri din Județ

Publicitate

Reprezentanții primăriilor municipiilor Cahul și Ungheni, precum și ai operatorilor de prestare a serviciilor în domeniile apă și canalizare, colectare a deșeurilor, gospodărie comunală-locativă, salubrizare și întreținere a spațiilor verzi participă în perioada 11 – 15 septembrie curent la o vizită de studiu la Sibiu, Ciugud și Alba Iulia, România.

Publicitate

Participanții au avut oportunitatea de a învăța bunele practici și de a prelua soluții de implementare a conceptelor SMART City și SMART Village. Aceștia s-au întâlnit și cu primarul Astrid Fodor.

La Sibiu, primul oraș din România care a implementat platforma e-Administrație și Centrul de Informare a Cetățenilor, participanții au avut ocazia să se familiarizeze cu mai multe proiecte care fac parte din conceptul SMART City. De asemenea, s-au familiarizat cu proiecte care creează oportunități de dezvoltare a localității: modernizarea transportului public prin achiziționarea autobuzelor ecologice, implementarea sistemului de bike-sharing și construcția de piste pentru bicicliști, promovarea unei administrații de calitate, accesibile locuitorilor prin tehnologie, dezvoltarea competenților digitale la cetățeni prin intermediul SMART LAB-urilor.

Vizita de studiu în România s-a desfășurat cu sprijinul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD și UNICEF.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)

Programul Anii Drumeției pentru luna mai