spot_img
20.2 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Greva CFR a blocat călătorii în trenuri și gări

Știri din Județ

Publicitate

Grevă de avertisment în această dimineață între orele 7:00 și 9:00 la CFR Infrastructură. Toate trenurile din județul Sibiu au fost afectate. Greva este la nivel național și aproape 300 de trenuri au fost blocate. La gara Sibiu, călătorii așteaptau finalizarea grevei. Trenurile au întârzieri de peste 100 de minute.

Publicitate

Sindicaliștii de la CFR Infrastructură au declanșat astăzi pentru două ore greva de avertisment. Toată rețeaua națională de transport public și privat a fost blocată. Sindicaliștii cer investiții în infrastructura feroviară. Ei au declanșat greva și pentru că negocierile noului Contract Colectiv de Muncă de la CFR Infrastructură au eșuat. De asemenea, Companiile feroviare CFR Infrastructură și CFR Călători nu au bugete aprobate pentru 2023 și nici nu se aplică în totalitate Legea Statutului Personalului Feroviar. 

În Gara Sibiu aproximativ 50 de persoane așteptau sosirea trenurilor. Afișajele anunțau întârzieri de minim 100 minute și la plecări și sosiri.

„Stau de la 7. Aveam tren la 7.30. Au anunțat în stație că este grevă târziu, abia pe la 7.30. Este aproape ora 9 și nu știu când va veni trenul” ne-a declarat o tânără aflată cu valiza pe peron.

Alți pasageri discutau aprins despre grevă. Când au aflat de la reporterul Sibiu Independent că durează până la ora 9 greva au decis să plece la ocazie.

CFR Călători a vândut bilete până în ultimul moment. Dar a dat decizia să restituie valoarea acestora celor care o vor cere.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer