spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Cum un tren european şi primarul Sibiului au dat viaţă unei gări tot mai pustii

Știri din Județ

Publicitate

Gara Sibiu nu reuşeşte să revină la viaţă, deşi CFR şi Ministerul Transporturilor au făcut unele investiţii. Insuficiente. Astăzi însă, cu sprijinul Primăriei Sibiu, gara noastră a prins viaţă şi culoare. Pentru că la ora 13.32, pe linia 3 venea un tren. Nu orice tren, ci trenul EUropei: Connecting Europe Express. Un tren care marchează Anul european al căilor ferate şi a plecat din Lisabona în 2 septembrie, iar punctul final al călătoriei este Parisul, în 7 octombrie, după ce străbate toată Europa. Azi a ajuns şi la Sibiu.

Pe peronul gării, ca în vremurile de demult, s-a pus covorul roşu, iar Astrid Fodor, primarul Sibiului a stat alături de viceprimarul Corina Bokor. Lângă ele, fanfara militară şi Junii în costume populare cu pâine şi sare.

Inițiativă a Comisiei Europene, traseul acestui tren parcurge orașe europene importante, plecând din Lisabona „A fost o plăcere să primim oaspeții și să le arătăm puțin din ce înseamnă Sibiu, în scurtul lor popas în orașul nostru. În egală măsură, a fost o bună ocazie de a transmite oficialilor europeni necesitatea unei mai bune conectări a Sibiului cu sistemul național și european de căi ferate, având în vedere că orașul nostru este o destinație turistică apreciată, purtând de doi ani titlul de European Best Destination. Am subliniat și faptul că este nevoie de investiții masive și urgente în infrastructura feroviară din România pentru ca aceasta sa reprezinte într-adevăr o variantă viabilă de călătorie și mi-am exprimat încrederea că autoritățile din România vor face acest lucru.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

La sosirea în Sibiu, delegația din tren formată din oficiali şi mulţi jurnalişti s-a arătat bucuroasă de primire. După pâinea şi sarea oferită pe peron, alături de simbolul Sibiului, invitaţii au fost poftiţi în clădirea Gării. O sală total re-amenjată cu panouri foto cu Sibiul, dansuri populare şi muzică tradiţională românească de la Ansamblul Junii Sibiului. Nu a lipsit decorul pur românesc, cu ştergare din zonă şi elemente decorative, alături de bucate specifice sibienilor şi Mărginimii.

După un popas de aproximativ o oră în care o parte din invitaţi au vizitat şi centrul oraşului, oaspeţii au plecat mai departe în călătoria lor europeană. Următoarea staţie a fost Copşa Mică, important nod feroviar al României.

n
n
n
n
n
n
n
n
n
n
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri