spot_img
10.7 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Materiale profesionale pentru construcția unui șemineu – la ce să fii atent? (P)

Știri din Județ

Publicitate

Atunci cand vrei un nou semineu in casa ta, probabil cel mai important lucru pe care ar trebui sa-l iei in considerare inainte de toate este folosirea materialelor de calitate.


Foarte des se intampla ca doritorii unui semineu construit sa acorde o deosebita atentie focarului, fara a mai da asa mare importanta celorlalte materiale care sunt folosite in cadrul acestei etape de constructie a semineului. Astfel, multi posesori de seminee ajung sa cumpere focare foarte bune si scumpe, insa datorita unui montaj necorespunzator aceste seminee ajung sa nu functioneze prea bine sau nu pot fi folosite chiar deloc.

Asadar, ca sa nu faci parte din cei care s-ar putea sa ramana dezamagiti de semineul lor, alege cu grija si celelalte materiale si componente ale viitorului tau semineu, cum ar fi burlanele, suportul de semineu, placile izolatoare, adezivulsau cosul de fum. 

1. Focarul semineului 

Asa cum spuneam, prima componenta si poate cea mai importanta la care trebuie sa fii atent (dar nu singura) este focarul. Exista mai multe tipuri de focare din care poti alege, in functie de spatiul pe care vrei sa-l incalzesti, combustibilul folosit sau designul casei tale. 

Pentru montarea focarului, sfatul nostru este sa apelezi la un specialist. Asta deoarece va necesita racordarea corecta la un cos de fum, lucru care daca nu este facut asa cum trebuie, poate conduce la diferite probleme. In cazul in care vrei sa ai un sistem de incalzire si mai eficient, poti apela la un Puffer 1000 l. Rolul acestuia este de a creste eficienta sursei de incalzire, prin stocarea energiei termice. 

2. Burlanele sau tubulatura 

Tubulatura de evacuare care duce la coșul de fum trebuie să aibă o calitate foarte bună, asigurând etanșeitatea și rezistența pe termen lung. Nimeni nu dorește să demonteze construcția unui semineu după doar 2-3 ani de funcționare și să o refacă din nou doar pentru a înlocui o conductă. Recomandăm ca în planul de execuție al semineului, conexiunea dintre focar și coșul de fum să fie realizată folosind piese fixe din oțel de 2 mm sau inox de 0,8 mm, evitând pe cât posibil orice soluție care implică utilizarea unui tub flexibil (care poate fi ușor deteriorat).

3. Suportul (daca este cazul)

De obicei, suportul de semineu este utilizat în construcția semineelor cu un focar din fontă închis. Este crucial să nu se toarne o placă de beton, ci să așezați focarul pe un suport care să permită circulația aerului pentru procesul de convectie. Acest aspect facilitează și răcirea focarului, ceea ce este deosebit de important în cazul camerelor din fontă pentru a preveni supraîncălzirea.

4. Placile izolatoare

Gama de plăci izolatoare este foarte variată în zilele noastre, acestea fiind folosite într-o multitudine de domenii industriale. Cu toate acestea, în cazul domeniului de seminee, există un număr limitat de producători, deoarece aceste materiale trebuie să respecte norme foarte stricte pentru a nu prezenta riscuri pentru sănătate (atat pentru montatori sau meseriași în timpul prelucrării și montajului, cât și pentru clienți pe perioada utilizării semineului). Din acest motiv, este esențial să verificați calitatea plăcilor și să vă asigurați că sunt special concepute pentru a fi utilizate în construcția semineelor!

 

Exista o multime de solutii antimucegai care te vor ajuta sa-ti mentii locuinta in cele mai bune conditii, indiferent de anotimp iar una dintre ele este aplicarea placilor antimucegai.

5. Adezivul

Adezivul ar trebui să reziste la temperaturi ridicate și să aibă capacitatea de a se flexibiliza. Diferența de cost dintre un adeziv refractar obișnuit și unul dezvoltat special pentru lipirea plăcilor de placare a semineului nu este semnificativă, așadar vă recomandăm să optați pentru utilizarea completă a sistemului, adică un adeziv special conceput pentru lipirea acestor plăci, cum ar fi un tip de mortar refractar

6. Grilele de evacuare

O alta componenta careia trebuie sa-i acordati o atentie sporita este reprezentata de grilele de evacuare. Acestea ar trebui să fie confecționate din metal, să aibă o ramă și să fie vopsite cu un strat termorezistent, astfel încât să ofere un aspect plăcut, fără a-și modifica forma sau culoarea pe parcursul timpului. Dimensiunile lor (exprimate în cm² pe suprafață) vor fi calculate în funcție de puterea focarului.

7. Cosul de fum 

Cosul de fum este poate a doua cea mai importanta componenta dupa focar. Asta deoarece o mare parte din problemele aparute in timp la seminee (cat si mare parte din incendiile casnice), se datoreaza cosurilor de fum neconventionale sau a montajului necorespunzator. Prin urmare, daca aveti in plan construirea unui semineu, alegeti cosul de fum potrivit! 

Cosurile de fum cu cea mai mare garantie de pe piata sunt cele ceramice de tip triplu strat (ceramica, izolatie, beton). Cele din Inox se folosesc, de obicei, pe exteriorul cladirilor unde nu este posibil montajul unui cos de fum ceramic, avand si o durata de viata mai mica. Pentu stabilirea racordului cosului de fum (anume: unghi de 45° sau de 90°), a diametrului si a inaltimii potrivite, cereti consultanta vanzatorului cosului de fum

Alegerea materialelor de calitate în construcția unui semineu reprezintă un aspect esențial pentru asigurarea funcționării eficiente și sigure a acestuia pe termen lung. Folosirea materialelor adecvate, cum ar fi izolațiile rezistente la temperaturi înalte, adezivul refractar corespunzător și materialele pentru placarea semineului, vor avea un impact semnificativ asupra performanței și durabilității semineului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă