spot_img
20.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Raluca Turcan, ministrul Culturii, în ținută rock la Sibiu Guitar Meeting

Știri din Județ

Publicitate

Sute de tineri din toată țara au venit sâmbâtă la Muzeul ASTRA pentru a susține la unisor un concert de două ore la chitară. Organizat de Asociația Culturală Play din Sibiu, evenimentul atrage de la an la an tot mai mulți chitariști și se îndreaptă spre un record mondial. Scopul principal este promovarea în rândul tinerilor a învățării acestui instrument.


Ministrul Culturii, Raluca Turcan a venit la concert și a stat mai în spate. Ea și-a adaptat ținuta la una rock, cu câteva elemente: șapcă, jachetă. Venea de la lansarea SCAF (Festivalul Internațional de Artă Contemporană). Turcan a făcut poze copiilor și s-a arătat extrem de încântată de eveniment. Nu a dorit să iasă în prima linie și a stat în spate, printre participanți.

Declarații Raluca Turcan:

„Studiul muzicii, orele de repetiții, emoția prezentării unei melodii în fața publicului, bucuria unui rezultat remarcabil obținut alături de colegi și profesori sunt momente pe care mi le amintesc cu drag și care au avut o contribuție esențială în formarea mea ca adolescent.

Asocierea dintre bucuria muzicii și programele educaționale colaborative reprezintă un pilon esențial pentru dezvoltarea noastră culturală și artistică și încurajez de multă vreme astfel de inițiative.

Cu atât mai mult, din postura de ministru al Culturii, mi-am dorit să susțin proiectul „Pune mâna pe chitară”, pentru că acest instrument are puterea de a ne aduce împreună peste barierele de generație. Cred că șansa tinerilor de a studia și de a împărtăși pasiunea pentru muzică alături de mentori și profesioniști reputați este o experiență deosebită în această etapă a vieții.

Tinerilor muzicieni le doresc să-și păstreze și dezvolte iubirea pentru muzică, dorința de a deveni mai buni și perseverența de a-și urmări visurile și de a-și împlini potențialul!

Felicit organizatorii, Asociația Culturală Play, pentru munca neobosită și mulțumesc Muzeului Astra, gazda Festivalului Sibiu Guitar Meeting și domnului Ciprian Ștefan pentru sprijinul constant și deplin pe care îl acordă evenimentelor culturale de calitate.”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă