spot_img
15.7 C
Sibiu
vineri, 03 mai, 2024
spot_img

Borussia Sibiu, campioană europeană la minifotbal

Știri din Județ

Publicitate

România continuă să domine competiţiile europene la nivel de cluburi la minifotbal. Pentru al doilea an consecutiv, echipele din ţara noastră acaparează podiumul la EMF Eurocup. Ediţia din acest an a avut loc la Sunny Beach, în Bulgaria, iar primele 3 locuri au fost ocupate, în ordine, de: Borussia Sibiu, aflată la primul titlu major continental, Reggio Liriada Braşov, cu o performanţă de invidiat la prima participare europeană şi Nova Vita Târgu Mureş, câştigătoarea de anul trecut.

Publicitate

După cea mai importantă competiţie europeană organizată la nivel de cluburi, EMF Champions League de la Oradea, săptămâna trecută, a urmat a doua competiţie ca valoare, EMF Eurocup. Ediţia din acest an a fost organizată la malul Mării Negre, la Sunny Beach, în Bulgaria. Au participat 28 de echipe, 5 dintre ele fiind din România: Atletic Joga Bonito Alba Iulia, Chedra TAX Ploieşti, Reggio Liriada Braşov, Borussia Sibiu şi Nova Vita Târgu Mureş, cea din urmă din postura de deţinătoare a trofeului.

Câştigătoarea Cupei României din acest an, Joga Bonito, a fost lipsită de şansă în faza grupelor, fiind egalată, de la 2-0 cu Airnergy (Ungaria) şi învinsă cu 1-2 de la 1-0, cu Mechkite (Bulgaria). Cu 4 puncte, băieţii din Alba Iulia nu au trecut de grupe O soartă greu de acceptat a avut Chedra TAX. Locul 4 de la Campionatul Naţional de la Bistriţa a câştigat grupa din care a făcut parte, cu maxim de puncte, dar în prima fază eliminatorie (optimi de finală) a dat peste finalista Champions League din 2022, Dadi Gradnja (Muntenegru), Ploieştenii au condus pe final cu 3-2 dar nu au putut ţine de rezultat, fiind egalaţi şi învinşi la loviturile de la 7 metri. Tot penalty-urile au scos din competiţie Chedra şi la ultima competiţie europeană la care au participat, EMF Champions League 2021, la Misano, în Italia.

Astfel, România a rămas cu 3 reprezentante în sferturile de finală, alte 5 ţări având câte o echipă în competiţie. Reggio Lirada Braşov i-a ‘răzbunat’ pe cei de la Chedra, învingând Dadi Gradnja la loviturile de la 7 metri, în timp ce Borussia şi Nova Vita au trecut fără emoţii de echipe din Polonia, respectiv Bulgaria.

Prima semifinală, una 100% românească, a propus un duel clasic pentru minifotbalul românesc, Reggio versus Nova Vita. Braşovenii au făcut o partidă extraordinară şi la un moment dat conduceau cu 4-0! Mureşenii au avut o răbufnire de orgoliu pe final, dar s-a terminat 4-2, scor care a trimis Reggio în finala competiţiei, la prima participare europeană! În cea de-a doua semifinală, Borussia a avut nevoie de 35 de minute pentru a ‘sparge’ apărarea ambiţioasei echipei azere Zangezur, dar a reuşit în cele din urmă să obţină calificarea mult dorită, scor 2-0.

După ce a câştigat trofeul anul trecut în Ungaria, Nova Vita nu avea de gând să plece fără medalie acasă. Aşa se face că a învins în finala mică, pe Zangezur, cu 4-3 şi a obţinut bronzul competiţiei.

Finala a fost una foarte echilibrată. Atât Borussia cât şi Reggio Liriada şi-au creat ocazii de gol, dar prima reuşită a întârziat să apară. Golul a venit în cele din urmă cu mai puţin de 10 minute înainte de final şi s-a dovedit decisiv. Borussia s-a impus cu 1-0 şi a dat drumul petrecerii la final.

Reggio Liriada Braşov – Borussia Sibiu 0-1

Autogol (min. 32)

Reggio Liriada

Portari: Dragoş Niţu si Andrei Ştefănuci

Jucători: Mihăiţă Apetrei, Cătălin Dragomir, George Cioran, Raul Dumitrovici, Marius Nicodim, Sergiu Haiduc, Paul Isac, Marian Ologu, Sorin Rebegea, Erik Szanto şi Ionuţ Vişan

Staff: Remus Rebegea (manager), Cristi Mitrache (delegat) şi Alexandru Tomiţă (antrenor)

Borussia Sibiu

Portar: Dragoş Varga

Jucători: Ioan Timiş, Ionuţ Bărculeţ, Paul Meseşan, Valerian Şpan, Marius Ureche, Cătălin Marian, Călin Trohin, Bogdan Bărculeţ, Giuliano Tili, Adrian Bujac, Sebastian Bujac şi Ioan Stoica.

Staff: Ovidiu Aron (manager) şi Adrian Luca (delegat)

România a dominat şi partea cu premiile individuale, obţinând următoarele distincţii:

MVP-ul Turneului – Raul Dumitrovici (Reggio Lirada), 20 ani

Golgheter (7 goluri) – Giuliano Ţili (Borussia)

Cel mai bun fundaş – Ionuţ Vişan (Reggio Lirada)

Cel mai bun portar – Dragoş Varga (Borussia)

Ţara noastră a mai fost reprezentată la acest turneu, pe lângă cele 5 echipe, de către o brigadă de arbitri, formată din Nicolae Chiş-Ciure şi Cristi Fliter, dar şi de un membru în echipa de organizare, David Constantinescu.

Astfel, România obţine o nouă performanţă, după cea de la EMF Champions League, de la Oradea, acolo unde Ajax Dulcisimo Galaţi a ocupat locul 2, iar AEK Oradea, locul 4. Mai mult de atât, este pentru al doilea an la rând în care România ocupă primele 3 locuri la EMF Eurocup! Anul trecut, la Hajduszoboszlo, în Ungaria, podiumul a fost ocupat, în ordine, de: Nova Vita Târgu Mureş, Energy Friends Sighişoara şi Boromir Râmnicu Vâlcea.

Excelentă performanţă pentru echipele noastre care, pentru a treia oară din tot atâtea ediţii, joacă o finală românească la Eurocup! Danco Pro Bucureşti a învins Golden Boys Bacău în finala din 2019 de la Lignano-Sabbiadoro (Italia), Nova Vita a trecut de Energy Friends în ultimul act de anul trecut (Ungaria), în timp ce acum Borussia a învins la limită pe Reggio.

Competiţia a fost organizată de Federaţia Europeană de Minifotbal (EMF), în colaborare cu Asociaţia de Minifotbal din Bulgaria (BAMF).

Finalul de an este unul în forţă. Mai întâi, vom avea parte de EURO Business Cup, competiţia internaţională, rezervată echipelor de la Firme şi Instituţii, competiţie care urmează să aibă loc în Antalya, în Turcia, între 18 şi 21 octombrie. Imediat după, are loc WMF World Cup, competiţia regină la nivel internaţional. România, medaliată cu bronz la ultima ediţie (Australia 2019) face parte din grupa D, alături de: SUA, Spania şi Liban, jocurile urmând să aibă loc între 26 octombrie şi 4 noiembrie, cu 32 de echipe la start.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Noi fapte bune de la ECHIPA GALBENĂ