spot_img
20.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Au început cursurile pentru obţinerea gradelor profesionale în preoţie

Știri din Județ

Publicitate

La Centrul de perfecționare de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu au început luni, 18 septembrie, cursurile pentru obţinerea gradelor profesionale în preoţie. Peste 120 de preoţi din eparhiile Mitropoliei Ardealului s-au înscris la cursurile de definitivat și gradul II care se vor desfășura la Sibiu în această perioadă. Tot luni, după slujba de Te-Deum și cursul inaugural susținut de Arhid.Prof.Dr. Ioan Ică jr, a avut loc și colocviul pentru admiterea la gradul 1 pentru sesiunea 2023-2024.


Preoţii înscrişi la cursurile organizate în acest an de Arhiepiscopia Sibiului şi Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu au participat la un Te Deum săvârşit în capela instituţiei de învăţământ teologic de un sobor de preoţi şi diaconi condus de prodecanul instituţiei, pr. conf. univ. dr. Constantin Necula, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului.

După slujba religioasă, IPS Mitropolit Laurenţiu s-a adresat preoţilor cursanţi şi i-a îndemnat să conştientizeze importanţa acestor cursuri pentru formarea lor teologică şi pentru susţinerea misiunii pe care o au în comunităţile încredinţate.

„Întâi de toate vom învăța să ne rugăm împreună, așa cum am făcut-o în facultate. Aș vrea să retrăiți acele momente unice din viața unui preot, în pregătirea lui pentru preoție. Le-am pierdut și am pierdut și noi dorința aceea, sentimentele acelea speciale, dar poate că avem ceva în plus, deci ne vom ruga împreună în timpul acesta al cursurilor și vom învăța împreună” a transmis ierarhul.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă