spot_img
6.3 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă două spectacole la Reuniunea Teatrelor Naționale Românești de la Chișinău

Știri din Județ

Publicitate

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu participă la cea de-a VIII-a ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale Românești de la Chișinău (14-24 septembrie 2023) cu două spectacole valoroase din repertoriul său: „Soră-sa” și „Ora în care nu știam nimic unii de alții”.


În 18 octombrie, ora 17:00, la Sala Studio „Valeriu Cupcea” a Teatrului Național „Mihai Eminescu” Chișinău, are loc spectacolul „Soră-sa”, de Lot Vekemans, regia Hunor Horvath, cu actrița Cristina Ragos. Cu tandrețe și sinceritate, Cristina Ragos ne oferă un one-woman show sensibil despre durere și vindecare, despre pierdere și speranță, dar și despre fragilitatea unei lumi care, în fața setei de putere, își pierde propria umanitate.

19 octombrie, ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, publicul va putea urmări „Ora în care nu știam nimic unii de alții”, un spectacol de Leta Popescu & Bogdan Spătaru, după un scenariu non-verbal de Peter Handke. În distribuție sunt actorii TNRS Adrian Matioc, Alexandru Malaicu, Ali Deac, Andrei Gîlcescu, Arina Ioana Trif, Cătălin Neghină, Cendana Trifan, Codruța Vasiu, Cristina Ragos, Diana Fufezan, Emilia Ivan, Iustinian Turcu, Liviu Vlad, Serenela Mureșan, Ștefan Tunsoiu, Viorel Rață, Vlad Robaș. Urmărind scenariul scris de Peter Handke, creatorii spectacolului aduc împreună o mașinuță teleghidată, politicieni și pensionari, figuri biblice și figuri politice, tineri dezinvolți și lucrători de la salubritate, afaceriști, circari. De la un minut la altul se compune în fața spectatorului un tablou de o densitate copleșitoare. 200 de personaje ne relevă noi forme de a vedea cotidianul. În final, ora în care n-am știut unii de alții devine ora în care ne-am cunoscut mai bine. 

Turneul TNRS este susținut de Ministerul Culturii din România.

A VIII-a ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale Românești de la Chișinău se desfășoară în perioada 14-24 septembrie 2023. Desfășurată sub genericul „Atât de aproape”, ediția 2023 a festivalului reunește teatre din România și Republica Moldova și are un invitat special: Teatrul Național „Ivan Franko” din Kiev. Programul cuprinde atât spectacole de teatru, cât și audiții de spectacole radiofonice în premieră, expoziții de carte rară și fotografie sau conferințe despre arta teatrală.

Festivalul este organizat de Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău în colaborare cu Institutul Cultural Român prin reprezentanța sa la Chișinău, Ministerul Culturii din România, Ministerul Culturii din Republica Moldova și Biroul de Cooperare al Elveției în Republica Moldova. Pentru al treilea an consecutiv, Reuniunea Teatrelor Naționale Românești la Chișinău se bucură de Înaltul Patronaj al Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, și al Președintelui României, Klaus Iohannis.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă