spot_img
11.1 C
Sibiu
sâmbătă, 04 mai, 2024
spot_img

Mii de vizitatori la prima ediție Ars Sacra de la Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Prima ediție Ars Sacra la Sibiu a cuprins 5 expoziții, 12 evenimente culturale, două tururi ghidate religioase și mii de vizitatori cu ocazia zilelor bisericilor deschise. Peste 3000 de vizitatori și spectatori au trecut pragul vreunui lăcaș de cult în cele trei zile de festival.

Publicitate

În cadrul proiectului s-a realizat un site în patru limbi: română, germană, maghiară și engleză, o pagină de Facebook cu ajutorul căruia publicul larg a fost înștiințat despre evenimentele cuprinse în programul festivalului.

Au fost și câteva premiere cu ocazia festivalului de prezentare și promovare a artei sacre. Au fost organizate primele două tururi din Sibiu focusate către prezentarea patrimoniului și istoriei lăcașurilor de cult din centrul istoric. Corurile reunite ale comunităților reformate din Sibiu și cea din Ocna Sibiului au cântat împreună, eveniment fără precedent în ultimii 30 de ani. Corul Parohiei Romano-Catolice Sibiu-Centru a oferit, pentru prima dată la Sibiu un program de cântece gregoriene originale. Iar la Biserica Azilului corul Arhanghelos a cântat pentru prima dată de când este preot paroh Pop Ioan-Ersiliu.

Expozițiile și bisericile pot fi vizitate în continuare,conform programelor și condițiilor proprii.

Festivalul organizat în spiritul prezentării artei sacre, a frumosului, a binelui și al adevărului a însemnat și un parteneriat consistent între cele șase confesiuni istorice și operatorul cultural inițiator: Consistoriul Superior al Bisericii Evanghelice C.A. din România – Casa Teutsch, Mitropolia Ardealului – Arhiepiscopia Sibiului, Parohia Romano-Catolică Sibiu-Centru, Biserica Greco Catolică, Parohia Evanghelică Lutherană, Comunitatea Evreiască, Biserica Reformată și Asociația HID – Centrul Cultural Maghiar, toate din Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Noi fapte bune de la ECHIPA GALBENĂ