spot_img
11.6 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

EDITORIAL: Nudul, măcelarul și justiția

Știri din Județ

Publicitate

Decembrie 1989. Un maior pus șef de clanul Ceaușescu peste colonei conduce represalii sângeroase la Sibiu. Arestează peste 600 de persoane. Se erijează în procuror, anchetator, călău. Comandă abuzuri inimaginabile, unele devenite acum subiecte de film. Anii trec și dosarele Revoluției se clasează. Omul prosperă în democrație. Anul 2023, un nudist își expune genitalele la soare în propria curte spre geamurile unei școli. Deși avertizat de elevi și profesori, o face zilnic. Se cheamă Poliția.


Am început cu o serie de informații, aparent, fără o legătură. Principalele victime de la Revoluție ale celui supranumit Măcelarul, au fost milițieni. Nu securiști. Ci milițieni, adică un fel de polițiști de astăzi care lucrau la circulație, furturi etc.

Alte victime au fost teroriștii inventați și înarmarea populației fără discernământ. Tot la comanda Măcelarului.

Au trecut anii frumos apoi pentru acesta. Bogăția acumulată în comunism a crescut în democrație. Casă mare, mașină, avere. Dosarele Revoluției s-au clasat fără vinovați. Doar cu morți, răniți și oameni traumatizați pe viață. Victimele Măcelarului au murit rând pe rând: de boli, de stresul traumelor, de inimă rea că Măcelarul este liber.

Zilele acestea la Sibiu rulează un film: Libertate. Despre teroriști inventați dintre milițieni și despre episodul Bazin. Toate opera Măcelarului.

Tot zilele acestea, ostentativ, stă la soare, într-o curte, un bărbat în vârstă, dar în formă fizică bună. Stă cu organele genitale la vedere. La vederea a sute de copii mici dintr-o școală a Sibiului. Copiii, unii, râd, alții fac poze și filme. Alții reclamă la profesori. Dar profesorilor le este frică să reclame la Poliție. Unii știu personajul. Se anunță totuși Poliția, mai ales că etalarea micului organ se face zilnic.

Și Poliția se oripilează. Se agită. Se trimite echipaj. Se află cine este nudistul care își expune intenționat organul cu nonșalanță copiilor. Poate este momentul ca justiția să se aplice. Nu ca în cazul dosarelor Revoluției…

Filmul Libertate rulează la Sibiu. Cu oficialități în sală. În timp ce Măcelarul se tolănește la soare…

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă