spot_img
20.2 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

JUDEȚUL SIBIU: Tot mai mulți șoferi suspectați de consum de droguri

Știri din Județ

Publicitate

În perioada 29 septembrie – 01 octombrie, polițiștii rutieri sibieni au continuat acțiunile pe linia prevenirii și combaterii conducerii autovehiculelor de către șoferi aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Publicitate

Cu această ocazie, au fost constatate 15 infracțiuni la regimul circulației, au fost reținute 32 de permise de conducere, au fost retrase 53 de certificate de înmatriculare și s-au aplicat 580 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 180.000 de lei.

În cursul zilei de vineri, în jurul orei 19:00, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit un autoturism condus pe strada Ludoș de către un sibian în vârstă de 52 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot la aceeași dată, în jurul orei 23:30, pe raza localității Șelimbăr, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe Prelungirea Bvd. Mihai Viteazu de către un sibian în vârstă de 20 de ani. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibilă prezență a substanțelor psihoactive. Polițiștii rutieri menținează faptul că testul nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

O zi mai târziu, în jurul orei 11:00, în municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Constantin Brâncoveanu de către un localnic în vârstă de 34 de ani. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Probleme au fost găsite și la Buzd, acolo unde, în jurul orei 15:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Mediaș au depistat un localnic în vârstă de 34 de ani în timp ce conducea un autoturism deși nu deține acest drept.

Și în municipiul Sibiu au existat abateri rutiere, acolo unde, în jurul orei 21:00, polițiștii Biroului Rutier Sibiu l-au testat alcoolscopic pe șoferul unui autoturism condus pe Bulevardul Victoriei, un bărbat în vârstă de 27 de ani, din județul Botoșani, rezultatul indicând o valoare de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ieri, în jurul orei 02:00, în municipiul Sibiu, polițiștii Secției de Poliție Urbană Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Rahova de către un tânăr în vârstă de 20 de ani, din județul Vâlcea. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. 

 

La aceeași dată, în jurul orei 02:30, în municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus pe strada 1 Decembrie de către un localnic în vârstă de 22 de ani. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. 

Probleme și în comuna Valea Viilor, acolo unde polițiștii Secției de Poliție Rurală Axente Sever au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Principală de către un localnic în vârstă de 29 de ani. Din verificările efectuate s-a constatat că cel aflat la volan nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Polițiștii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au mai depistat un sibian în vârstă de 36 de ani, în timp ce conducea un autoturism deși nu deține acest drept.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer